Slovenský spevák Andrew May, ktorý pred necelým pol rokom začal singlom Magic svoje nové hudobné obdobie, predstavuje tanečný singel Dancin'. Natočil k nemu aj videoklip, zachytávajúci krásy nočnej Budapešti.

Už predchádzajúci singel Magic bol predzvesťou toho, že nasledujúca tvorba sa bude uberať trošku iným smerom ako jeho debutový album Freedom. "Chcel by som byť skladateľsky k sebe viac úprimný, nehľadieť až tak na súčasné zvukové trendy a tvoriť tak, ako to najprirodzenejšie cítim. Skladba Dancin' bola pre mňa opäť výzvou, najmä po rytmickej stránke. Ešte väčšou výzvou bolo, keď mi tesne pred dokončením skladby a prestavby štúdia prasklo odpadové potrubie a celý jeho obsah sa ocitol na podlahe. Mesačný kolobeh prestavby sa teda opakoval znovu," hovorí Andrew May.

Na tvorbe skladby sa podieľala spevákova dvorná textárka Patrícia Pavlíková a mastering mal na starosti Vlado "Randy" Gnepa. O videoklip sa opäť postaral talentovaný Patrik Pavlis, s ktorým Andrew spolupracoval aj pri predchádzajúcich skladbách. "Vždy som túžil natočiť nočný videoklip v nejakej európskej metropole, preto sme sa s Patrikom rozhodli vycestovať do Budapešti. Nakrúčať sme začali krátko po zotmení a končili sme v skorých ranných hodinách. Nočná Budapešť má svoje jedinečné čaro a majestátnosť historických pamiatok nám doslova vyrážala dych," priblížil spevák pozadie videoklipu.


Okrem práce na svojich skladbách sa Andrew May snaží produkčne vypomáhať aj iným umelcom. Momentálne spolupracuje s jednou známou slovenskou speváčkou na jej pripravovanom singli. "Popri skladaní a nahrávaní pripravujem aj nové koncerty. Najbližšie ma budú môcť fanúšikovia vidieť 16. marca v klube Umelci B2 v Považskej Bystrici či 24. marca na svadobnej výstave v Expo centre Trenčín," uzatvára hudobník.

Redakciu Hudba.sk informoval Andrej Mutňanský.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Andrew May