Energia, harmónia, aj hlboká temnota. Speváčka Dillon v roku 2017 predviedla svoje nevšedné umenie v Slovenskom rozhlase aj na festivale Pohoda a odvtedy sa fanúšikovia domáhali jej koncertu. Rodáčka z brazílskeho Sao Paula, ktorá žije v nemeckom Berlíne, sa aktuálne chystá na unikátne turné a v rámci neho opäť zavíta aj do Bratislavy.

Umelkyňa, ktorú prirovnávajú k škandinávskym hviezdam ako Björk či Lykke Li, je známa prepájaním elektronickej hudby a klavírneho popu. Vo štvrtok 2. mája sa takmer presne po dvoch rokoch vráti do nášho hlavného mesta a v klube Ateliér Babylon ponúkne intímny koncert len v sprievode piana. Sólovú premiéru mala v máji 2017 v budove Slovenského rozhlasu v rámci podujatia Pohoda Deň_FM, o pár mesiacov neskôr vystúpila aj na našom najväčšom festivale, kde ju sprevádzala kapela aj spevácky zbor.

Na oboch koncertoch Dillon zanechala skvelý dojem a odvtedy fanúšikovia čakali na jej ďalšie vystúpenie u nás. "Prijatie slovenským publikom ma dojalo, teší ma, že mám vo vašej krajine toľko priaznivcov. Na koncert v Bratislave sa už veľmi teším, bude to zas niečo iné, ako som spievala naposledy," hovorí talentovaná brazílsko-nemecká hudobníčka a skladateľka, ktorej tvorbu charakterizujú temne ladené melodické skladby s podmanivým vokálom, pripomínajúcim niečo medzi Joannou Newsom a Selah Sue.


Na konte má tri úspešné štúdiové albumy a vystúpenia na veľkých festivaloch po celej Európe. "Hudba Dillon je vskutku nevšednou zmesou emotívnych skladieb. Mieša temnú atmosféru s obrovskou energiou, ponúka harmonické pohladenie vašej duše a následne vás paralyzuje do absolútnej hĺbky vnútornej temnoty. Tentoraz bude jej koncert veľmi intímny, piesne Dillon zaznejú v akustickej verzii s pianom. Verím, že to bude naozaj vynikajúci zážitok," teší sa Marián Hotový zo spoločnosti Czechoslovak Music Factory, ktorá tento koncert prináša.

Koncert Dominique Dillon de Byington je na sedenie a kapacita je obmedzená. Všetky podrobnosti nájdete na stránke usporiadateľskejagentúry www.csmf.sk alebo na Facebook stránke koncertu.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Dillon