Česká speváčka Olga Lounová vydala v januári po troch rokoch nový album, ktorý nazvala Chuť svobody. Teraz prichádza s druhým singlom a klipom z tohtoročnej novinky. Klip, v ktorom sa vysporiadava so vzťahovou krízou, má názov When The Music's On.

"Prvý singel Jsem optimista z aktuálneho albumu som vybrala podľa toho, ako na pieseň reagujú poslucháči na koncertoch. Táto pieseň je, naopak, pre všetkých novinkou. Napriek tomu si myslím, že sa môže dotknúť každého, pretože vzťahové a citové problémy poznáme všetci," vysvetľuje Olga Lounová. V novom singli spieva o vzťahovej kríze, v klipe prežíva rozchod i vyrovnanie sa s novou situáciou. "Hudba je liek. Pre mňa vždy bola a bude. Dokáže vystihnúť emóciu, posilniť, rozveseliť alebo sa dá cez ňu prejsť katarziou. Nie je ľahké padať na dno, ale na každú situáciu existuje riešenie, len je potreba trochu času. Pustiť si pesničku a odviesť myšlienky pomáha."

Klip When The Music's On je spojnicou medzi aktuálnou doskou a ďalšou pripravovanou novinkou, ktorá bude stáť na anglických textoch. Jej polovicu nahrávala Olga v zahraničí, konkrétne v Los Angeles s producentkou a skladateľkou z RedOne production Aleenou Gibson. RedOne production spolupracovalo s mnohými svetovými hviezdami vrátane Lady Gaga, Jennifer Lopez a ďalších. Videoklip vznikol v spolupráci s firmou 68 pictures pod režijným vedením Martina Linharta. Nakrúcalo sa počas horúceho leta v Los Angeles.

"Zažili sme množstvo nečakaných zvratov. Napríklad búrku a dážď v púšti Mohave, kde prší veľmi zriedka. Vznikli tak jedinečné zábery. Pri práci v LA River nás zase vykázala policajná helikoptéra," spomína Olga. Najväčším zážitkom pre ňu bolo stretnutie s Chesterom z kapely Linkin Park a jeho manželkou na koncerte hlavného hrdinu videoklipu. Toho si zahral herec, bubeník a módny dizajnér Eli James. "Eli je multitalentovaný umelec. V mladosti bol obsadzovaným hercom, neskôr úspešným bubeníkom. So svojím sólovým projektom prešiel celý svet a hrá tiež v kapele Julien K a v skupine Chestera Benningtona z Linkin Park Dead By Sunrise. Spolupracoval aj so Skrillexom," vysvetľuje Olga. Ďalším hercom v klipe je Trevor Snarr, kamarátku stvárnila tanečnica Michaela Josífková


Olga Lounová je pesničkárka, ktorá má na svojom konte niekoľko hitov (Láska v housce, K výškám, Stará žena, Brány svaté, Jsem optimista). Má za sebou tiež niekoľko úspešných turné a koncertov na českých festivaloch i samostatné koncerty s kapelou. Vystupovala i ako predskokanka americkej speváčky Pink, spolupracovala s umelcami ako Karel Gott, Revolta, Xindl X, Aleena Gibson, Eli James, Kurupt či Michal Hrůza. Po dvoch úspešných albumoch prichádza s treťou novinkovou autorskou doskou s názvom Chuť svobody. Druhá časť CD vyjde v anglickom jazyku na prelome jari a leta 2016.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Olgy Lounovej Zdena Selingerová.

Foto: archív speváčky

Súvisiaci interpreti: Olga Lounová