Fanúšikovia čakajú na posledný album Sum 41. Heaven x Hell vychádza už 29. marca a uzavrie zásadnú etapu pop punkovej kanadskej formácie, ktorá sa následne vydá na rozlúčkové turné. Frontman Deryck Whibley oznámil vydanie knižných memoárov, v ktorých okrem svojho súkromia vyrozpráva aj doposiaľ nevypovedaný príbeh kapely.

Memoáre Walking Disaster: My Life Through Heaven And Hell by mali vyjsť 8. októbra. "Deryck vás vezme do zákulisia, do nahrávacej kabíny a cez najvyššie a najnižšie úrovne kapely, ktorej príbeh je neoddeliteľne pretkaný jeho vlastným," sľubuje oficiálna synopisa.

"Táto úprimná spomienka na punk rock, slávu a vytrvalosť od Derycka Whibleyho, hlavného speváka skupiny Sum 41, sleduje Whibleyho vzostup z punkového dieťaťa v Kanade na medzinárodnú hviezdu. Od prvých dní ako dieťa v Kanade bol Deryck Whibley punker, ktorý miloval hudbu a nevedel sa dočkať, kedy dosiahne niečo väčšie a lepšie ako skromnú cestu, ktorá pred ním stála.

Deryck, ktorého vychovávala slobodná mama a neustále sa presúval z miesta na miesto, bol zvyknutý byť novým dieťaťom, začínal hádky (alebo ich dokončoval) a našiel priateľov, ktorí zdieľali jeho zmysel pre chaotickú zábavu a hlasnú hudbu. Sum 41 sa zrodila zo skupiny priateľov, ktorí milovali jamovanie, zdieľali étos DIY a boli odhodlaní byť jedného dňa rockovými hviezdami," píše sa v nej.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)