V septembri oznámila pop punková skupina Sum 41 vydanie rozlúčkového dvojalbumu Heaven x Hell. Vyjde v marci 2024, naživo zaznie na poslednom turné, ktoré bude oficiálnou rozlúčkou formácie s fanúšikmi. V týchto dňoch z neho hudobníci zverejnili druhý singel Rise Up, ktorý je pre frontmana Derycka Whibleyho veľmi osobný.

Približuje jeho vlastnú skúsenosť na prahu smrti, kde sa ocitol v roku 2014 počas hospitalizácie v dôsledku zlyhania obličiek a pečene. Tá nastala kvôli nadmernému užívaniu alkoholu. Deryck v tom času upadol na týždeň do kómy a lekári mu povedali, že takmer zomrel.  

"Rise Up je o tom, ako som pred 10 rokmi odišiel z nemocnice a čo sa stalo potom. To je niečo, na čo nikdy neprestanem myslieť," povedal o novinke, ktorá podľa jeho vlastných slov zachytáva jeho vlastný boj o nájdenie viery a o sile znova vstať.

Z popola znova vstáva aj pop punk a práve v tejto súvislosti Whibley hovorí, že je vtipné odísť zo scény práve vo chvíli, kedy sa to celé znova vracia. "Z finančného hľadiska je to pravdepodobne skvelý čas byť pop-punkovou kapelou, ale ideme bokom. Robili sme len veci, ktoré sú skutočné."

Tak ako aj album Heaven x Hell, ktorý má byť posledný práve preto, že má z neho Deryck taký dobrý pocit. "Nevedeli sme, že sa rozídeme, keď sme to robili, ale robil som nahrávky a koncertoval som s touto kapelou od svojich 15 rokov. Už je to dávno, čo chcem robiť niečo iné a mám pocit, že je ten správny čas. Tento album mi pripadá ako ideálny spôsob, ako odísť," vysvetlil spevák.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)