Americká speváčka Lana Del Rey prezradila, že na jej novom albume Lust for Life spolupracoval aj hudobník Sean Lennon. Dvojica spolupracovala na skladbe s názvom Tomorrow Never Came, v ktorej interpretka spomína aj muzikantových rodičov Johna Lennona a Yoko Ono.

Lana Del Rey o spolupráci rozprávala v rozhovore s Courtney Love pre magazín Dazed. Speváčka uviedla, že má rada tvorbu 41-ročného Seana Lennona, ktorý má na konte sólové albumy Into the Sun (1998) a Friendly Fire (2006). 

Interpretka tiež potvrdila, že na titulnej skladbe z albumu Lust for Life sa podieľal spevák a skladateľ The Weeknd, s ktorým v minulosti spolupracovala na jeho skladbách Prisoner a Stargirl Interlude. Následne po zverejnení rozhovoru včera pieseň Lust For Life ponúkla ako druhý singel z očakávaného albumu.

Medzi hudobníkmi, s ktorými na skladbe spolupracovala, bol aj vyhľadávaný popový producent a skladateľ Max Martin. Práve ten jej vraj poradil, aby zo slov "and a lust for life keeps us alive" (a túžba po živote nás udržiava nažive), ktoré boli pôvodne iba súčasťou slohy, spravila refrén. 


Štúdiovka, z ktorej Lana ako prvý singel predstavila už vo februári skladbu Love, je v súčasnosti v štádiu mixovania. Dátum jej vydania zatiaľ nie je známy, speváčka však v rozhovore uviedla, že to bude ešte počas jari.


Lana Del Rey, vlastným menom Elizabeth Woolridge Grant, debutovala v roku 2008 EP nahrávkou Kill Kill, po ktorej vydala album Lana Del Ray a.k.a. Lizzy Grant (2010). Do povedomia verejnosti sa však dostala až v roku 2011 vďaka hitu Video Games, ktorý sa prebojoval do top 10 britského singlového rebríčka. Skladba je súčasťou jej druhej štúdiovky Born To Die (2012), ktorá obsahuje aj single Blue Jeans, National Anthem, Dark Paradise, Born To Die alebo Summertime Sadness.

S tretím albumom Ultraviolence (2014) po prvý raz dobyla americký rebríček Billboard 200. So zatiaľ poslednou nahrávkou Honeymoon (2015) sa dostala v UK charte aj Billboarde 200 na druhé miesto. Speváčka počas svojej kariéry získala dve BRIT Awards, Q Award, Ivor Novello Award a nominovali ju na tri Grammy či Zlatý glóbus.

Pozrite si trailer albumu Lust for Life:


Zdroj: SITA (Consequenceofsound.net, archív), Dazeddigital.com
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Lana Del Rey