Americká raperka Nicki Minaj má na konte ďalší kontroverzný videoklip. Vznikol k skladbe No Frauds, v ktorej dissuje svoju dlhoročnú rivalku Remy Ma. Väčší rozruch než samotný text však vyvolali zábery na Westminsterský most v Londýne, kde islamský extrémista Khalid Masood 22. marca autom usmrtil štyroch ľudí a ďalších približne 40 zranil.

Nicki Minaj pri turistami veľmi obľúbenom moste vystavuje na obdiv svoj výstrih a extravagantný outfit. Videoklip v Londýne nakrúcala len pár dní pred Masoodovým útokom, po udalosti však britský denník The Sun, citujúc anonymný zdroj, informoval, že túto scénu plánujú tvorcovia z úcty k obetiam z videoklipu vynechať. O to väčší je hnev fanúšikov po tom, ako sa klip v stredu dostal na svetlo sveta a zábery z Westminsterského mosta a jeho okolia vystrihnuté nie sú.

V takmer päťapolminútovej novinke možno vidieť 34-ročnú raperku v extravagantných kostýmoch aj na iných rôznych miestach britskej metropoly, okrem iného aj na tróne s korunkou na hlave, v tmavej nočnej uličke, či v hudobnom klube, kde má na sebe naozaj zvláštny kus oblečenia. Spolu s Minaj sa vo videu predstavili aj raperi Drake a Lil Wayne, ktorí v nahrávke hosťujú.


Raperka predstavila skladbu No Frauds v marci spolu s nahrávkami Regret in Your Tears a Changed It. Ako uviedla na Twitteri, No Frauds by mala byť prvým singlom z jej pripravovaného štvrtého štúdiového albumu. Zároveň ponúkla ukážku z videoklipu k Regret in Your Tears, ktorý nakrútilo duo Mert and Marcus. 

Nicki Minaj, vlastným menom Onika Tanya Maraj, odštartovala kariéru mixtapeom Playtime Is Over (2007). Prvý album Pink Friday jej vyšiel v roku 2010 a v USA i vo Veľkej Británii zaň získala platinu. V roku 2012 vydala štúdiovku Pink Friday: Roman Reloaded, ktorá obsahuje napríklad hit Starships. Jej zatiaľ posledným albumom je The Pinkprint (2014). Ako herečka sa predstavila v snímkach Jedna za všetky (2014) a Barbershop: The Next Cut (2016), pričom tiež prepožičala hlas Steffie v animáku Doba ľadová: Zem v pohybe (2012). 

Zdroj: Nme.com, SITA (Ew.com, archív)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Nicki Minaj