Slovenský spevák a líder skupiny Nocadeň Rasťo Kopina si pri spomienke na detstvo spája Veľkonočné sviatky najmä s oblievačkou.

"Tú spolužiaci odštartovali vždy už posledný deň v škole pred sviatkami. Hovorím o spolužiakoch na základnej škole a bolo to ešte počas zúriaceho socializmu, takže nejaký silný náboženský podtón o zmŕtvychvstaní Krista som veľmi nevnímal," povedal pre agentúru SITA. "Skôr sa mi vybavuje vôňa lacnej kolínskej vody a už spomínané, pre mňa nie úplne pochopiteľné, oblievanie vodou. K nejakému upletenému korbáču som sa za celý svoj doterajší život zatiaľ neprepracoval," zasmial sa 42-ročný umelec.

V dospelom veku začal počas Veľkej noci unikať vždy na pár dní do prírody, aby načerpal energiu do ďalších dní. "Tak tomu je aj teraz. Máme toho po tvorivej stránke s kapelou celkom dosť. Tým, že by sme radi tento rok natočili a vydali nový album, sme momentálne v takom kreatívnom procese. Finalizujeme materiál a čoskoro by sme sa mali zatvoriť do štúdia. Už minuloročný singel Domino predznamenal, kam by sme sa zvukovo chceli posunúť," naznačil spevák.


Zdroj: SITA
Foto: Peter Ivan

Súvisiaci interpreti: Nocadeň