Slovenská speváčka a textárka Barbora Repková, ktorá vystupuje pod pseudonymom Bara vydá na jeseň debutový album Maľujem vlastnú tvár album, na ktorom prinesie autorské piesne, z toho osem v slovenčine a dve v anglickom jazyku. Medzi tými v rodnom jazyku sa objaví aj aktuálny singel Časopriestor.

"Hlavná myšlienka tejto piesne patrí mojej krvi, no nie v mojom tele. Sestra je maliarka a keďže do jej života prišli dve krásne dcéry, čas na zvyšok sveta a kreativitu ostal v úzadí. Pod jeden obraz napísala - Časopriestor v čase, keď čas nie je, je iba duša vo svojom tele. A to je gro, to je podstata tej piesne. Myslím, že každý potrebuje vlastnú izbu, svoje vlastné ticho, šmah štetcom, minútu, dve, tri pre seba, aby sa vyrovnalo PH v hlave z rušného alebo monotónneho sveta, vysvetľuje speváčka.


Dve nové skladby zverejní ešte v apríli

Bara aktuálne píše v zásade len vlastné texty avšak netají sa tým, že si občas kradne citáty a výroky od ľudí, ktorí je to dovolia. "Ľuďom treba naslúchať, niekedy ani nevedia čo povedia a zaplnia tým prázdnu miestnosť. Mám rada takéto vety, vety ktoré si musíte povedať viackrát, aby vám začali dávať zmysel. Tak si tie vety niekedy požičiam, píšem ale vlastné texty, uvidíme, možno sa to časom zmení a pouvažujem nad iným textárom. Zatiaľ mi to takto vyhovuje," nechala sa počuť autorka piesne Časopriestor.

Koncom apríla zverejní Bara aj ďalšie dve nové piesne - Vrany a Maľujem vlastnú tvár, ktorá je zároveň titulnou piesňou albumu. Single môžu jej priaznivci očakávať aj s videoklipmi, o ktoré sa režijne a produkčne postaral Peter Komjáty, s ktorým Bara spolupracuje už dlhšie. "Vždy si vopred povieme ako by klip mohol vyzerať a ono to potom aj tak vyzerá úplne prekvapivo. V dobrom slova zmysle," dodala speváčka.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Barbora Repková. Text správy sme upravili.

Foto: Facebook.com/musicBARA