Už šiestym videoklipom zo svojho debutového albumu Amplion (2019) sa pripomína bratislavská kapela Pán Stanislav & Raketa. Tentokrát ide o poriadnu rockovú "vypalovačku" s názvom Kristián. Hravý text plný voľných asociácií je o fiktívnom mužovi, ktorý všetkých odrbal.

"Niektoré nápady na pesničky vznikli tak, že som chcel Matúšovi (Kľúčikovi - gitaristovi kapely, pozn. red.) demonštrovať, ako by mohol vyzerať text na skladbu, ktorú sme už mali alebo ktorú som mal vymyslenú. Tak to bolo aj v tomto prípade, keď sme sedeli v dnes už neexistujúcej bratislavskej pivárni Kristián, kde som mu začal čítať menu z jedálneho lístka: klobása, slanina, pivný syr Romadúr... Potom som do textu pridal rôzne podstatné mená, ktoré sa mi dobre spievajú a medzi ne som vložil jednotný refrén o Kristiánovi. Metóda voľných asociácií," odhaľuje genézu vzniku textu Stanislav Petrov, líder skupiny Pán Stanislav a Raketa.

V expresívnom videoklipe sa objavujú zábery z kultových filmov, ktorých hrdinovia vystihujú charakter superschopnosťami obdarenej šedej eminencie svetového diania - tajomného Kristiána. Či už je to Fantomas alebo legendárny "padouch" Hogofogo z filmu Limonádový Joe v podaní Miloša Kopeckého. Ako režisér je pod klipom podpísaný samotný Stanislav Petrov.


Kapela v súčasnosti pracuje na novom albume, ktorého vydanie ohlásila na 1. decembra tohto roku.

Redakciu Hudba.sk informoval Stanislav Petrov. Správu, ktorej autorkou je Barbora Vrbová, sme upravili a doplnili.

Foto: Michal Stašák