41-ročného speváka skupiny Linkin Park našli pred dvoma hodinami mŕtveho. Podľa portálu TMZ sa obesil v súkromnej rezidencii v Los Angeles. Telo objavili približne v čase, kedy skupina na svojej Facebook stránke zverejnila odkaz na nový videoklip. Presne o týždeň, 27. júla, mala skupina odštartovať severoamerickú časť turné k novému albumu One More Light.

Chester Bennington bol jedným z dvoch spevákov skupiny Linkin Park, ktorá patrí medzi predstaviteľov nu metalu. Jej členom sa stal v roku 1999. Skupina doteraz predala viac ako 70 miliónov nosičov. Medzi jej najväčšie hity patria pesničky NumbSomewhere I Belong či In The End.

Speváka, ktorý bol otcom šiestich detí, našli mŕtveho dnes pred deviatou hodinou rannou miestneho času v Los Angeles. Podľa prvých informácií mal visieť na lane v jednej z miestností svojho domu.

Približne v čase, kedy našli spevákovo telo, bol na Youtube a Facebooku zverejnený nový klip skupiny Linkin Park k skladbe Talking To Myself. Tá pochádza z aktuálneho albumu One More Light, ktorý vyšiel v máji tohto roka.


Ako poznamenáva britský denník Daily Mail, Benninton si siahol na život v deň narodenín jeho nedávno zosnulého priateľa Chrisa Cornella. Boli si veľmi blízki, Bennington bol dokonca krstným otcom Cornellových detí. Spevák skupín Soundgarden, Audioslave a Temple of the Dog spáchal samovraždu 18. mája vo veku 52 rokov. Na jeho pohrebe Chester zaspieval pieseň Hallelujah od Leonarda Cohena.

Britská BBC pripomína, že spevák v minulosti sám zmieňoval samovraždu, pričom myšlienky na ňu dával do súvislosti s faktom, že bol v detstve zneužívaný. Spevák tiež dlhé roky bojoval so závislosťou na alkohole a drogách.

Aktualizácia (23:10): Smutnú správu už potvrdil aj druhý spevák skupiny Linkin Park Mike Shinoda. "Som šokovaný a mám zlomené srdce, ale je to pravda. Oficiálne stanovisko vydáme hneď ako ho budeme mať," napísal na Twitteri.


Spomínaným siedmym štúdiovým albumom skupina na konci mája po šiestykrát ovládla americký albumový rebríček Billboard 200. Zaradila sa tak medzi zopár rockových kapiel, ktorým sa podarilo dobyť spomínaný rebríček minimálne šesť ráz. Predtým sa Linkin Park dostali na vrchol Billboardu 200 so štúdiovkami Meteora (2003), Minutes To Midnight (2007), A Thousand Suns (2010), Living Things (2012), a tiež EP nahrávkou Collision Course (2004), na ktorej sa podieľal raper Jay-Z. S debutovým počinom Hybrid Theory (2000) obsadili druhú priečku a najvyšším umiestnením predposledného albumu The Hunting Party (2014) bolo tretie miesto.

Skupina Linkin Park vznikla v roku 1996 v Kalifornii a patrila medzi najvýznamnejšie a najvplyvnejšie kapely prvej dekády 21. storočia. Okrem zosnulého Chestera Benningtona sú jej členmi Mike Shinoda, Rob Bourdon, Brad Delson, Dave Farrell a Joe Hahn. Okrem spomínaných albumov vydali aj niekoľko EP a koncertných nahrávok, dve kompilácie či dva remixové albumy. Sú držiteľmi dvoch cien Grammy.



Text: Hudba.sk (zdroj: TMZ, Telegraph, Daily Mail, BBC, Rolling Stone, SITA)
Foto: Facebook.com/linkinpark

Súvisiaci interpreti: Linkin Park