Letná novinka je prvou autorskou piesňou mladej speváky Patrície Galbi, absolventky bratislavského konzervatória, ktorá sa doteraz so svojou kapelou venovala hlavne coverom. K piesni zverejnila speváčka aj videoklip.

"Skladba Ten feeling je od začiatku pocitovou záležitosťou," hovorí autorka textu aj hudby Patrícia Galbi. "Z jedného úsmevu prišla emócia a zrazu mi začali napadať verše. Celý text vznikol v priebehu pár minút, čo ma samú veľmi prekvapilo. Postupne mi napadla základná melódia, no celú záležitosť som odložila, ako sa hovorí, do šuflíka," vysvetľuje speváčka.

K piesni sa opätovne vártila s pomocou hudobníka Rolanda Kánika. "Rozprávala som sa s ním o hudbe, o tom, čo robím, a opäť na základe pocitu, som sa rozhodla ho osloviť, či by mi s mojou skladbou pomohol a tým tak prispel k vytvoreniu mojej prvej vlastnej piesne." Pre Patríciu Galbi bude už navždy debutom, čo umelkyňu nesmierne teší. "Od začiatku mi nejaký vnútorný hlas vravel: Daj to von. Pocítila som túžbu mať vlastnú pieseň. Počas nahrávana som cítila pozitívnu energiu a budem rada, keď ju zacítia aj iní ľudia."


Uvedenie skladby Ten feeling sprevádza rovnako pozitívny, letný, videoklip, ktorý si Patrícia sama vymyslela a jeho nakrúcanie zorganizovala, aj keď to nebolo jednoduché "Som rada že sa podarilo nájsť tých správnych ľudí, všetko zrealizovať a natočiť v pozitívnej atmosfére a energii, čo sa verím, aj do klipu prenieslo," spomína speváčka s úsmevom na tvári. Klip sa nakrúcal na viacerých miestach, štáb navštívil uličku v bratislavskom Starom Meste, Regal Rooftop – podnik na streche s pekným výhľadom na mesto, Zlaté piesky a prírodu v okolí priehrady v Lozorne. Pred kameru sa postavil mladý slovenský herec Alan Weissabel a tanečný pár, ktorý tvorili herečka Heidi Šinková a David Kosec. Kameru, réžiu a strih videoklipu Ten feeling mal pod palcom František Gažík.

Speváčka Patrícia Galbi pochádza z Bratislavy. Hudba ju sprevádzala odmalička. Narodila sa do umeleckej rodiny, je neterou známeho slovenského herca Vlada Müllera a odkedy si pamätá, pohybovala som sa v prostredí divadla a televízie. So spevom sa zoznámila, keď mala 5 rokov. Tieto začiatky sú spojené s Detským speváckym zborom Slovenského rozhlasu, ktorý v tom čase fungoval pod vedením pani Rychlej a pána Krejčího. Spevácky sa zdokonaľovala na súkromných hodinách u prof. Zity Orlickej, neskôr u prof. Aleny Čermákovej. Na Konzervatóriu v Bratislave vyštudovala hudobno-dramatický odbor so zameraním na muzikálový spev u prof. Boženy Gráfovej.

Stále navštevuje hodiny spevu u známej hlasovej koučky Janky Daňovej. Spievala s akustickým triom Johann Strauss Trio a v súčasnosti sa venuje vlastnému hudobnému zoskupeniu Patrícia & Mini Sound Band, ktoré funguje v zložení Patrícia Galbi (spev), Sisa Makovická (spev, perkusie), Martin Vanko (gitara). Kapela hrá covery hlavne popových piesní, anglických aj slovenských a postupne do repertoáru pridáva vlastnú tvorbu.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nikoleta Kováčová. Text správy sme upravili.