Hoci je obdobie dovoleniek a hudobníci z celého sveta vydávajú letné single dýchajúce zábavou, uvoľnenou atmosférou, slnkom a pohodovými rytmami, Plexo s Petrom Pannom sa rozhodli vydať skladbu z celkom iného súdka. Ocenia ju najmä tí, ktorí majú za sebou obdobie tápania a hľadania samého seba.

Za prvotným nápadom skladby GPS stojí dvojica kamarátov a uznávaných mien slovenskej hip-hopovej scény - producent Peter Pann a raper Plexo. Pieseň pôvodne nahrali sami, no hneď im bolo jasné, že si žiada refrén s výrazným ženským hlasom. Pomohla im manažérka Michelle Kristová, ktorá dvojici hudobníkov predstavila svoju zverenkyňu Dominiku Mackovú alias Nicky Mack"Akonáhle ma Plexo oslovil so svojou prosbou, ihneď mi napadla Nicky. Jej hlas spôsobuje zimomriavky, čo sa potvrdilo aj neskôr už pri samotnom nahrávaní v štúdiu. Zaujala aj chalanov, z čoho mám veľkú radosť."

Jej slová potvrdzuje aj Plexo: "
Nicky ma zaujala svojím krásnym, zastretým hlasom. Poslal som jej nahrávku s tým, že síce netuším, aký refrén by sa do skladby hodil, no ak by súhlasila, rád by som ju v nej počul. O pár dní mi prišla emailom nahrávka, pričom Nicky na nej urobila kus práce, nielen čo sa refrénu týka. Okamžite som vedel, že to je ono a zabookoval som štúdio."

Pre talentovanú speváčku išlo po spoluprácach s DJom Philipee (Hold Me), spevákom Martinom Císarom (V túžbach) či štúdiom Creative Music House (Lies) o ďalšiu cennú hudobnú skúsenosť. "Plexa poznám a jeho piesne počúvam roky. Keď prišla ponuka naspievať refrén k jeho skladbe, bola som nadšená. A možno o to viac, že produkcie sa zhostil Peter Pann. Obaja sú veľké talenty a bolo mi veľkou cťou s nimi pracovať."


Za miesto nakrúcania videoklipu je zodpovedný taktiež Peter Pann. Ako veľký milovník turistiky navrhol oblasť Vysokých Tatier a známe lokality Starý Smokovec, Hrebienok, Štrbské pleso, magicky pôsobiacu Tricklandiu s veľmi ústretovým personálom či turistami vyhľadávanú Rainerovu chatu. "Mali sme dokonca šťastie a naživo sme videli miestnu celebritu - líšku Elišku," smeje sa pri spomienke na nakrúcanie Nicky.

Napriek náročnému terénu, neustálemu presúvaniu ľudí i techniky a nie celkom priaznivému počasiu sa všetci zúčastnení jednoznačne zhodujú, že výsledok za tú drinu určite stojí. Komplikovanejšie podmienky nakrúcania totiž napokon celkom nahrávali i samotnej myšlienke skladby a videoklipu.

"Tému GPS som mal zapísanú v telefóne už dlhšie. V príbehu rozprávam o svojom životnom blúdení. O časoch, keď peniaze, stimulanty, ženy či prebdené noci ukazujú jednu nablýskanú a vysvietenú cestu ako do Las Vegas. No aj keď som ňou kráčal roky, necítil som sa naplnený a stále som niečo hľadal. Bol to vzťah, pokoj, usadenie sa. Mal som to pod nosom, no prehliadal to a hľadal inde. Až dovtedy, kým prišla žena, ktorá mi aj v tej najväčšej diaľke a búrke ukazuje cestu ako hviezdy na oblohe. Cestu naspäť domov," poodhaľuje Plexo svoje súkromie a pocity, ktoré stoja za vznikom skladby. Blúdenie v klipe symbolizujú zábery, v ktorých sa loďka plaví po Štrbskom plese, pričom ponurú atmosféru dotvára hmla.

videoklip GPS Zdroj: BROpicture

Nakrúcanie, réžiu i postprodukciu videoklipu GPS mal pod palcom Marek "KRTNK" Kovalovský z BROpicture. "Vždy, keď dostanem návrh na realizáciu vizuálu skladby, si ju najskôr poriadne popočúvam. V prípade pesničky GPS som už po jej prvom vypočutí mal jasno, ako to bude celé vyzerať. Spoločne sme sa rozhodli pre lokácie v Tatrách. Sú naším klenotom a nájdeme v nich nespočetne veľa krásnych miest. Zámerom bolo vybrať na každú pasáž iné miesto, ktoré bude mať to správne čaro a v konečnom dôsledku do seba všetko pekne zapadne. Keďže chémia medzi interpretmi funguje skvele, snažil som sa ju preniesť aj do vizuálu. Dúfam, že mi to vyšlo," uzatvára autor klipu.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Michelle Kristová z umeleckej agentúry Stella Production. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: BROpicture

Súvisiaci interpreti: Peter Pann