Americká speváčka Janelle Monáe predstavila nový singel z pripravovanej druhej štúdiovky The Electric Lady, ktorá vyjde 10. septembra. Stala sa ním skladba Primetime, ktorá obsahuje sample z piesne Where Is My Mind? od skupiny Pixies a hosťuje v nej spevák Miguel.

Primetime je už tretím singlom zo speváčkinej novinky, predtým zverejnila skladby Q.U.E.E.N. a Dance Apocalyptic, pričom k obom vznikli aj videoklipy. Na albume The Electric Lady sa bude nachádzať celkovo 19 skladieb, na ktorých sa ako hostia objavia okrem spomínaného Miguela aj Prince, Erykah Badu, Solange a Esperanza Spalding.


Dvadsaťsedemročná Janelle Monáe je rodáčkou z Kansas City a vo svojej tvorbe kombinuje najmä prvky žánrov soul a R&B, no nevyhýba sa ani folku, progresívnemu rocku či hip-hopu. Na hudobnej scéne sa pohybuje od roku 2003, keď nahrala svoj neoficiálny debutový album s názvom The Audition. Neskôr napríklad hosťovala na albume Idlewild (2006) od Outkast, následne podpísala zmluvu s Diddyho labelom Bad Boy Records a v roku 2007 vydala EP nahrávku Metropolis: Suite I (The Chase). Prvé a druhé pokračovanie tohto EP prerástlo do koncepčného albumu The ArchAndroid (Suites II And III) (2010), ktorý je jej oficiálnou debutovou štúdiovkou.

V roku 2011 sa potom predstavila ako hostka v piesni We Are Young od kapely Fun, ktorá bodovala v hitparádach na celom svete. Talentovaná hudobníčka si už stihla zaspievať pred americkým prezidentom Barackom Obamom aj na udeľovaní Nobelových cien a na svojom konte má šesť nominácií na prestížnu cenu Grammy. Vlani tiež vystúpila na festivale Colours of Ostrava.

Tracklist albumu The Electric Lady:

1. Suite IV Electric Overture
2. Givin Em What They Love feat. Prince
3. Q.U.E.E.N. feat. Erykah Badu
4. Electric Lady f. Solange
5. Good Morning Midnight (Interlude)
6. Primetime f. Miguel
7. We Were Rock & Roll
8. The Chrome Shoppe (Interlude)
9. Dance Apocalyptic
10. Look Into My Eyes
11. Suite V Electric Overture
12. It’s Code
13. Ghetto Woman
14. Our Favorite Fugitive (Interlude)
15. Victory
16. Can’t Live Without Your Love
17. Sally Ride
18. Dorothy Dandridge Eyes feat. Esperanza Spalding
19. What An Experience

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Jmonae.com

Súvisiaci interpreti: Janele Monáe, Miguel