Najväčšia hviezda populárneho štýlu electro swing už tento piatok odohrá svoj najväčší samostatný koncert na Slovensku. Bratislavská Aegon aréna Národného tenisového centra bude pre návštevníkov otvorená už od 18:30, pričom na úvod zahrá DJ Swing Thing, ktorý žije rytmami swingu, charlestonu aj súčasného electro swingu.

Po jeho 90-minútovom sete už nastúpi na pódium headliner večera, rakúska formácia Parov Stelar Band, ktorá sa v posledných rokoch stala senzáciou na poli inovatívnej elektroniky a obdivujú ju ako diskotékoví maniaci, tak aj fanúšikovia starého jazzu a swingu.

Po otvorení haly o 18:30 by mali čo najplynulejšej kontrole lístkov napomôcť štyri separátne vstupy, pričom dva z nich budú určené pre vlastníkov predpredajových vstupeniek a pri ďalšom si bude možné zakúpiť lístky priamo na mieste v cene 27 eur. Organizátori upozorňujú, že koncert sa začne presne o 20:00, keďže v NTC je nutné ukončiť hudobnú produkciu do 22:00.

TIP: Rozmýšľate čo robiť po koncerte? Pozrite si prehľad piatkových klubových akcií v Bratislave v aktuálnom týždni v elektronike (časť "Kam na párty?" na konci článku)

Marcus Füreder alias Parov Stelar je považovaný za zakladateľa štýlu electro swing, ktorý kombinuje house, electro či drum&bass so swingom a jazzom 20. až 40. rokov minulého storočia. Začínal ako DJ Plasma a až neskôr si začal hovoriť Parov Stelar. V roku 2005 pribral živú kapelu a postupne sa s ňou vypracoval na jednu z najcenenejších svetových hviezd na poli elektronickej hudby.

V Bratislave na svojom zatiaľ najväčšom samostatnom koncerte (viac fanúšikov, ako sa zajtra zíde v NTC, mala formácia asi len na Grape festivale 2010) odohrá okrem obľúbených koncertných hitov ako Chambermaid Swing či Catgroove najmä novinky z tohtoročného dvojalbumu The Princess, z ktorého pochádza tanečný singel Jimmy's Gang.

Parov Stelar Band - Jimmy's Gang

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka usporiadateľskej agentúry Ore Pole. Viac na www.orepole.sk.

Súvisiaci interpreti: Parov Stelar