September je už v plnom prúde a spolu s ním sa znova rozbehlo aj vydávanie nových albumov. K tým najzaujímavejším, ktoré sa už dostali von, patria určite novinky od Brother Aliho či Homeboy Sandmana, na vydanie ďalších zaujímavých albumov sa ešte čaká a ich autori ponúkajú ochutnávky v podobe singlov a klipov.

Jedným z očakávaných septembrových albumov je Mourning in America And Dreaming In Color od Brother Aliho. Krátko pred jeho vydaním tento albín predstavil prostredníctvom videa skladbu Only Life I Know, ktorú rovnako ako zvyšok albumu produkoval Jake One.

Brother Ali - Only Life I Know

Nový album s názvom First Of A Living Breed vydal 18. septembra aj Homeboy Sandman. Pri tejto príležitosti ponúkol fanúšikom zdarma na stiahnutie bonusovú skladbu s príznačným názvom First Of A Living Breed Out Now.

Homeboy Sandman - First Of A Living Breed Out Now

Nový album konečne vydá aj Sean Price. Člen formácií Heltah Skeltah, Boot Camp Clik a Random Axe síce prvýkrát o štúdiovke Mic Tyson hovoril už v roku 2009, až teraz však oznámil, že jeho tretia sólovka dorazí 30. októbra. Okrem coveru zverejnil aj krátky klip k veci I See, ktorý nakrútil počas návštevy Ríma.

Sean Price - I See

Z dielne Duck Down Music vyjde aj album A Dream Deferred rappera menom Skyzoo, od ktorého sme mali minule možnosť vidieť vizuálne spracovanie skladby Jansport Strings (One Time For Chi-Ali). Rodák z Brooklynu sa aktuálne pripomína trackom Give It Up, v ktorom hosťuje DJ Prince. O produkciu sa postaral !llmind, s ktorým Skyzoo predvlani nahral vynikajúci počin Live From The Tape Deck.

Skyzoo - Give It Up

V novembri sa zas môžeme tešiť na druhú štúdiovku od Saigona. Nasledovník jeho nekonečne odkladaného debutu The Greatest Story Never Told bude niesť názov The Greatest Story Never Told Chapter 2: Bread And Circuses a nachádzať sa na ňom bude aj vec Not Like Them, v ktorej hosťuje Styles P z The Lox. K tejto skladbe vznikol už aj čiernobiely videoklip odkazujúci na posolstvo Čiernych panterov.

Saigon - Not Like Them (feat. Styles P)

Aktívni sú aj zvyšní dvaja členovia The Lox - Sheek Louch a Jadakiss. Prvý menovaný totiž 9. októbra vydá spoločný album s Ghostface Killahom z Wu-Tang Clanu. Nahrávka sa bude volať Wu-Block a najnovšie z nej táto dvojica predstavila skladbu Stick 'Em, v ktorej dostal priestor práve Jadakiss. Vypočuť a stiahnuť si ju môžete TU. Ghostface Killah okrem toho 20. novembra plánuje vydať aj sólovku Twelve Reasons To Die, ktorú produkoval kompletne Adrian Younge.

O poslednú tohtotýždňovú novinku sa postaral J. Cole, keď zverejnil skladbu s názvom I'm A Fool. Track, v ktorom Cole vysamploval pieseň Fool For You od Cee Lo Greena, mali ako prví možnosť počuť ešte v auguste návštevníci festivalu Rock The Bells v kalifornskom San Bernardine. Teraz sa však táto skladba dostala na internet v štúdiovej kvalite.

J. Cole - I'm A Fool

Týždenný prehľad noviniek na hip-hopovej scéne vychádza vždy vo štvrtok o polnoci. Ak chcete aj vy prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu v tomto žánri, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Brotherali.com