Pieseň o slobode, ktorá nie je zadarmo, za ktorú niekedy musíme bojovať, ísť si za ňou. Taká je myšlienka nového videoklipu česko-írskych Pipes and Pints ​​k singlu A Million Times More. Nový videoklip vznikal v spolupráci s hudobným publicistom Pavlom Andělem a režisérom Tomášom Bláhom.

"Pipes sú pre mňa jasným dôkazom, že všetko ide, keď sa chce. Kňučaním a sťažovaním sa na pomery na českej hudobnej i mediálnej scéne si nepomôžete," približuje Pavol Anděl, ktorý bol ústrednou postavou spolupráce na novom videoklipe.


Pieseň A Million Times More je úvodný song zo stále aktuálnej dosky The Second Chapter, ktorou kapela definitívne potvrdila návrat na hudobnú scénu. "Po kapelovej pauze nastúpil do zostavy Travis, ktorého som poznal už dlho a hneď som vedel, že sa im budem snažiť akokoľvek pomôcť," vysvetľuje Anděl. "Keď mi kapelník Vojta Kalina poslal prvý mixy nového albumu, úvodnú pieseň vo mne zanechala najsilnejší dojem. Hneď sme mali všetci jasno, ako emóciu z piesne podporiť aj vizuálne a bolo v podstate hotovo," dodáva.

"Nový klip je odkaz všetkým statočným srdciam, choďte si za tým svojím, či už pochádzate z akéhokoľvek prostredia, ideme v tom všetci," vysvetľuje Vojta Kalina. "Na koncertoch Pipes môžete na všetky starosti všedného dňa zabudnúť, upustiť paru a stať sa súčasťou párty, ktorá vrelo prijme medzi seba kohokoľvek, kto sa z toho všetkého, čo život prináša, nepo ...," uzatvára.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Dominika Kruchnová.
Foto: František Ortmann

Súvisiaci interpreti: Pipes and Pints