Krehký pesničkár s dušou rockera a nežný rocker v pozícii pesničkára. Romantik, Poetik a melancholik v jednom balení s piesňami o hľadaní toho, čo vlastne hľadáme úplne všetci. David Pomahač, známy z dua Kieslowski, uvádza svoju sólovú dráhu singlom Stíny z pripravovaného, ​​zatiaľ bezmenného, ​​albumu.

K natáčaniu prizval hostí - syna Jáchyma, ktorý Davida často sprevádza aj na pódiu, belgického skladateľa a hudobníka Guya van Nuetena a Tomáša Havlena, ktorý dosku produkuje a mieša. "Tiene sú mojej strachy, strach je môj tieň. Bojím sa nespavosti, živých snov a reality, ktorej nerozumiem a tiež taká moja malá popová pieseň, ktorá vychádza vrátane tanečného remixu od Soundocana teda Jána Čechtického z Ohm Square," hovorí k singlu David Pomahač.


David Pomahač založil projekt Bez peří, deväť rokov strávil v Houpacích koních, tri roky prežíval večierok sprievodnej kapely Xaviera Baumaxa. Rok 2010 dal vzniknúť urban folkovému duu Kieslowski. Intímne výpovede stojace na zvuku gitary, piana, dvoch hlasoch a Dávidových textoch si získali početnú fanúšikovskú základňu a naplnené koncerty doma aj v zahraničí. Kieslowski vydali tri albumy, niekoľko EP, boli nominovaní na hudobnú cenu Apollo.

Okrem pripravovanej sólovky, ktorú pokrstí v 30. januára 2020 v pražskom Café V lese, pokračuje Pomahač v spolupráci s Martinom "Bonusom" Tvrdým na projekte Tvrdý / Pomahač. Je tiež iniciátorom koncertnej série Slow sessions. Doska vyjde na labeli Indies Scope.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Přemysl Štěpánek z Indies Scope.