Na pravdepodobne najočakávanejšiu nahrávku tohto roka museli fanúšikovia legendárnych The Rolling Stones čakať dlhých osemnásť rokov. Čakanie sa práve dnes skončilo. Trojica Mick Jagger, Keith Richards a Ronnie Wood vypúšťa do sveta dvanásť nových piesní albumu Hackney Diamonds, ktoré sa nahrávali po celom svete vrátane známych štúdií v Los Angeles, Londýne, na Bahamách alebo v New Yorku.

V júli oslávil Mick Jagger 80. narodeniny, v auguste zverejnil spolu so svojimi kolegami v miestnych novinách tajomný inzerát naznačujúci, že sa tento rok dočkáme novej hudby z ich dielne. A to sa aj stalo. Začiatkom septembra kapela predstavila pilotný singel Angry a okamžite bolo jasné, že britská formácia nestratila nič zo svojej energie.

Iba tri týždne po prvej ochutnávke zverejnili The Rolling Stones druhý singel z ich 26. albumu, skladbu s názvom Sweet Sounds of Heaven, v ktorej sa stretli hviezdni hudobní hostia – Lady Gaga za mikrofónom a Stevie Wonder hrajúci na Fender Rhodes, Moog a klavír.

Hackney Diamonds je prvým albumom bez bubeníka Charlieho Wattsa, ktorý však dve piesne z neho stihol nahrať pred svojou smrťou. Ku kapele sa potom v štúdiu aj na koncertných pódiách pripojil Steve Jordan. Na chvíľku sa k bývalým kolegom vrátil ich dlhoročný basgitarista Bill Wyman, ktorý svojou účasťou v skladbe Live By The Sword vzdáva hold Wattsovi. Medzi hosťami sa objavuje aj Paul McCartneyElton John.

Autorka: Miroslava Rabčanová