Britská alternatívna formácia Radiohead v pondelok predstavila dve doposiaľ nevydané skladby The Daily Mail a Staircase. Druhá menovaná sa už dávnejšie objavila na Youtube v živom prevedení v rámci štúdiového koncertu zo série From the Basement. Skupina obe skladby nahrala ešte počas prác na ostatnej štúdiovke The King Of Limbs (2011), na ktorú sa napokon nezmestili.

Digitálny singel The Daily Mail/Staircase je možné zakúpiť prostredníctvom stránok Thekingoflimbs.com, Deezer.com alebo Amazon.co.uk. Ďalšou možnosťou, ako sa k novým piesňam fanúšikovia môžu dostať, je kúpa ich záznamu The King of Limbs - From the Basement (2011), ktorý vyšiel v pondelok na Blu-ray a DVD. Radiohead naň zaradili všetkých osem skladieb z ostatného albumu, plus dve spomínané novinky a tiež singel Supercollider. Ten skupina uviedla na trh v apríli pri príležitosti Record Store Day.

Radiohead - Staircase

Zaujímavosťou je fakt, že skupina svoj ostatný štúdiový album The King of Limbs predstavila doteraz len raz a to na utajenom koncerte na britskom festivale Glastonbury. To by sa malo zmeniť v roku 2012, kedy Radiohead absolvujú svetové koncertné turné. Vo februári a marci sa predstavia v Spojených štátoch amerických, v apríli v Mexiku a v júni a júli budú vystupovať v Európe.

Najbližšie pri Slovensku budú zrejme v Berlíne, kde sa predvedú 6. a 7. júla 2012. Dejiskom koncertov bude tamojší amfiteáter Kindl-Bühne Wuhlheide, ktorý v minulosti hostil také legendy ako Bruce Springsteen, Eric Clapton, Roger Waters, Santana, Metallica, Pearl Jam, The Cure či Red Hot Chili Peppers. Radiohead tam vystúpili v rokoch 2001 a 2008. Vstupenka na jeden z týchto koncertov stojí 60,75 eura, lístky sa dajú kúpiť na webstránke radiohead.tickets.de.

Radiohead - The Daily Mail

Informácie zverejnila webová stránka Gigwise.com.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Jason DeCrow

Súvisiaci interpreti: Radiohead