Na produkcii nového albumu skupiny sa podieľal producent Dušan Neuwerth. A výsledok na seba nenechal dlho čakať. S novým producentom prišli i nové piesne a nové zvuky. Na novom albume sa pracovalo celé 2 roky.

Do rúk producenta Neuwertha sa zverili aj iné kapely ako Tatabojs a Kryštof. Ich nahrávky vznikali viacmenej živelne až v nahrávacom štúdiu, kde sú spracované do demonahrávok. Nové piesne skupiny Vypsaná fiXa si zachovali náboj, špinavosť a dravosť zvuku kapely. Dušan Neuwerth dokázal do jednotlivých skladieb dostať "to niečo", čo sa radovým poslucháčom bude popisovať ťažko, no s určitosťou bude vedieť "že to tam je síce nové, ale správne a jednoducho to tam patrí".

Kapela mala poslednú pauzu v roku 2005, vtedy im vyšiel album s názvom 'Krása nesmírná'. Medzi časom si prestávku sprestrili vydaním živého CD 'V Fabrik' a zároveň retrospektívneho DVD s názvom 'Před náma jedeme my' (nominácia na cenu APH Anděl 2006 v kategórii DVD roku). Vďaka tomuto podarenému dielu kapela predala neuvreriteľné množstvo nosičov a obhájila si svoju doposiaľ úspešnú hudobnú kariéru. Vydala tri za sebou úspešné albumy a absolvovala množstvo živých koncertov. Jej znakom sú vždy vypredané koncertné turné a hlavne zväčšujúci sa počet fanúšikov. Členovia kapely Vypsaná FiXa sú tiež známi tým, že na koncertoch to dokážu riadne rozpumpovať a nikdy nesklamú svojich priaznivcov.

Nový hudobný album necháva vyniknúť "rodinné striebro" kapely a to nezameniteľné texty speváka Márdiho. Sú opäť nabité životom, mrazivo veselé a tak jedinečné, že by bez problémov zniesli knižné vydanie. Momentálne sú novinky od skupiny pred finálnym masteringom.
Na nový album sa môžme tešiť v druhej polovici septembra.

Takže nám nezostáva nič iné, iba sa tešiť a už teraz je jasné, že sa bude mať na čo...

www.vypsanafixa.cz


Zdroj: SonyBMG