Americká pop-rocková speváčka Pink počas svojho koncertu na V Festivale v anglickom Staffordshire rozosmiala publikum narážkami na Britney Spears i na amerického prezidenta.

Jedna zo speváčok muzikálového hitu 'Lady Marmalade' vtipne zmenila text svojej skladby 'Don’t Let Me Get Me', kde originálne spieva "som unavená z neustáleho porovnávania k prekliatej Britney Spears, je taká krásna". Po tom, čo namiesto toho v skladbe odspievala "... k prekliatej Britney Spears, je taká pomätená", vyvolala vo festivalovom publiku vlnu smiechu. Pink tým narážala na posledné, prinajmenšom problémové, mesiace života svojej 25-ročnej kolegyne, ktorá v tomto roku strávila viac času v rehabilitačných strediskách a na súdoch ako na pódiách či v štúdiu. Okrem toho si Britney v posledných týždňoch podávajú aj bulvárne denníky, ktoré už informovali o všeličom od lesbického vyvádzania s bývalou zamestnankyňou v bazéne, až po aféru s kúzelníkom.

Pink pri svojom vystúpení nezabudla ani na "celosvetovo obľúbenú" postavičku z washingtonského Bieleho domu. Predtým, ako odspievala svoju skladbu 'Dear Mr President', vyhlásila, že rok po odohratí tejto piesne môže byť svet krajším miestom. Následne sa počas skladby na veľkoplošnej obrazovke objavili vizualizácie s vojakmi, výbuchmi, plačúcimi deťmi a samotným Georgeom W. Bushom.

Na V Festivale, ktorý je každoročne jednou z najväčších hudobných udalostí leta vo Veľkej Británii, sa predstavili okrem Pink aj ďalšie svetové hviezdy ako Foo Fighters, Kanye West, Manic Street Preachers, Lily Allen, Mika, Basement Jaxx, Iggy Pop & The Stooges, Sophie Ellis-Bextor, Primal Scream, Dizzee Rascal, Sinead O’Connor, Graham Coxon a mnoho ďalších.


Zdroj: Nme.com