Obaja patria k najvýraznejším osobnostiam amerického hip-hopu 21. storočia a obom vychádza album v utorok 11. septembra. Práve v tento osudný deň sa obaja stretnú pred televíznymi kamerami americkej Black Entertainment Television.

Už niekoľko týždňov sa intenzívne hovorí o tom, že zhoda okolností, vďaka ktorej albumy oboch raperov vychádzajú v ten istý deň, má za následok aj jeden z najväčších súbojov o prestíž v histórii amerického hip-hopu. O jeho medializáciu sa zaslúžil najmä 50 Cent, ktorý provokuje napríklad vyjadreniami, že ak Westov album 'Graduation' dosiahne počas prvého týždňa lepšiu predajnosť ako jeho 'Curtis', prestane robiť hudbu.

Stránka Nme.com informovala, že americká káblová televízna sieť Black Music Entertainment k utorkovému televíznemu stretu raperov pristupuje, ako by išlo o boxerský šampionát. Dokonca si na túto príležitosť najala obľúbeného športového komentátora Stuarta Scotta, ktorý bude chŕliť nielen komentáre k jednotlivým situáciám slovného súboja ale i štatistiky o oboch súperoch. Obaja raperi sa predstavia v relácii zvanej '106 & Park', ale zatiaľ nie je isté, či dôjde k priamej konfrontácii na spôsob predvolebnej diskusie kandidátov na prezidenta.

Jeden z najväčších online predajcov hudby, spoločnosť Amazon, začiatkom týždňa ohlásil, že v objednávkach Kanye West zatiaľ suverénne vedie pred Fiftym v pomere 5:1. Ak však platí o fanúšikoch to isté, čo o samotných raperoch, tak to zatiaľ nič neznamená.

Kanye West je považovaný za rozumného rapera s uvedomelými textami a fanúšikmi, u ktorých je tým pádom aj väčší predpoklad, že sú schopní niečo si objednať cez Internet. Na druhej strane, 50 Cent zastupuje hrubú silu a jeho ghetto gangsta fanúšikovia sa v utorok zrejme vo veľkom vrhnú do lokálnych obchodov, kde si album svojho hrdinu kúpia, prípadne zastrelia predavačku a ukradnú si hneď niekoľko kópií. Otázne je, či sa aj to bude rátať do štatistík predajnosti. Snáď nie.

Zdroj: Nme.com