Speváčka úspešnej urban popovej kapely Black Eyed Peas sa v roku 2008 chystá vydať svoj druhý sólový album.

Potvrdil to v rozhovore pre Rolling Stone jej kolega z kapely a producent Will.i.am, ktorý prezradil, že polovica albumu už je hotová. Pritom Fergie len pred rokom vydala svoj debut 'The Dutchess' a jeho piaty singel 'Clumsy' sa práve dostáva do rádií. Nahrávanie druhého albumu by malo byť dokončené už čoskoro a album by sa mal v obchodoch objaviť už v prvom štvrťroku 2008.

Napriek úspešnému ťaženiu na poli sólových umelcov, členovia Black Eyed Peas chýry o konci spoločného fungovania tejto multiplatinovej zostavy tvrdo zamietli. "Nič také sa nestane. Ešte počas školy som sa rozhodol, že chcem byť v skupine a to sa nikdy nezmení. Bolo však pre mňa veľmi dôležité skúsiť niečo vyprodukovať aj sám." - povedal Will.i.am, ktorý 8. októbra vydáva svoj sólový debut 'Songs About Girls'. Na sólových albumoch pracujú aj raperi Taboo a Apl.de.ap.

Popri tom si však členovia Black Eyed Peas našli čas aj na svoj ďalší spoločný album, ktorý údajne začali nahrávať pred niekoľkými týždňami. Budeme si však naňho musieť chvíľku počkať - dátum jeho vydania je predbežne stanovený na november 2008. Názov piateho albumu sa ešte pred začatím samotného nahrávania stihol dva krát zmeniť - najskôr sa mal volať 'Revolution', čo neskôr zmenili na 'From Roots to Fruits', až sa napokon zhodli na 'The E.N.D. (The Energy Never Dies)', čo by mal byť už finálny názov. Finálny je i verdikt, že nahrávania sa plnohodnotne účastní aj Fergie. Po ohlásení jej nahrávania ďalšej sólovky sa totiž diskutovalo o jej odchode z kapely.

32-ročná Stacy Ann Ferguson alias Fergie sa stala speváčkou Black Eyed Peas v roku 2003 a tak jej, ako aj kapele, toto spojenie pomohlo dostať sa na absolútny vrchol populárnej hudby. Black Eyed Peas boli v tom čase uznávanou hip-hopovou formáciou na undergroundovej scéne ale komerčne sa svojimi prvými dvoma albumami 'Behind the Front' (1998) a 'Bridging the Gap' (2000) nepresadili.

Fergie bola pred érou Black Eyed Peas členkou pomerne neúspešnej dievčenskej kapely Wild Orchid a neúspechy v šoubiznise ju doviedli až k drogovej závislosti. V roku 2003 však na prvom spoločnom albume s Black Eyed Peas 'Elephunk' naplno zažiarila a dnes patrí medzi najúspešnejšie popové speváčky.

Zdroj: Undercover.com.au, Music-news.com, wikipedia.org