Dobrosrdečná a veľkorysá hviezda popu nezabúda na svoje korene. Rozhodla sa totiž venovať obrovský obnos peňazí na pomoc latinsko-americkým oblastiam postihnutým prírodnými katastrofami.

V piatok o tom informovala internetová stránka Contactmusic.com. Speváčka z Kolumbie na minulotýždňovom summite o globálnom otepľovaní organizovanom Billom Clintonom vyhlásila, že poskytne príspevok 40 miliónov amerických dolárov (1 miliarda SK) na obnovu oblastí v Peru, ktoré boli nedávno postihnuté ničivým zemetrasením a v Nikarague, kde vyčíňal hurikán Felix.

Tento dar oblastiam poskytne vďaka Nadácii Latinská Amerika pre solidaritu (América Latina en Acción Solidaria - ALAS), ktorú spoluzakladala s držiteľom Nobelovej ceny za literatúru Gabrielom Garcia Marquezom.

"Z vlastnej skúsenosti poznám zložité problémy, ktoré trápia Latinskú Ameriku. Sú to veci, ktoré nie je možné niekomu adresovať ale spoločnou prácou všetkých je možné dosiahnuť zmenu." - povedala 30-ročná Shakira, ktorá taktiež prispeje 5 miliónmi dolárov (125 mil. SK) na rozbehnutie trojročného projektu na pre pomoc deťom v postihnutých regiónoch.

Shakira sa pred 4 rokmi stala najmladšou celebritou, ktorá bola predstaviteľmi Unicefu vyhlásaná za medzinárodného veľvyslanca dobrej vôle tejto organizácie.

Zdroj: Contactmusic.com