Na oficiálnej stránke skupiny Desmod sa objavila informácia, podľa ktorej kapela úspešne ukončila nahrávanie albumu. V jednej zo skladieb si zaspievala i Zuzana Smatanová.

Desmod v nedeľu dokončil svoj v poradí už šiesty štúdiový album s názvom 'Kyvadlo'. Podľa správy na oficiálnej stránke Desmod.sk bude tento album s trinástimi skladbami veľmi pestrý, k čomu dopomohla aj spolupráca so Zuzanou Smatanovou na piesni 'Čiernobiela'. Desmod pri výbere tejto speváčky nevsadil len na "tutovku". Na výrobu spoločného hitu ju prizvali najmä preto, že ako sami uvádzajú "so Zuzkou je to viac než len o hudbe, no je to naša Ďuďa J."

Pôjde o prvý album tejto úspešnej pop-rockovej skupiny vo vydavateľstve Universal Music, dátum vydania zatiaľ nepoznáme. Album sa nahrával v Šulekove neďaleko Hlohovca v produkcii Romana Slávika, s ktorým Desmod nahral i predchádzajúce albumy.

Pri novom albume si na svoje prídu nielen fanúšikovia hudby ale i výtvarného umenia. O tvorbu bookletu totiž prejavil záujem známy akademický maliar Karol Felix, ktorý patrí medzi špičku slovenskej grafiky. Fanúšikovia sa môžu na booklet tešiť i kvôli kvalitným fotografiám, o ktoré sa postará fotograf Gabo Kosmály.

Desmod do konca roka na Slovensku odohrá len jediný koncert, bude to však stáť za to. Ich nové skladby i staršie osvedčené hity si určite budete môcť vychutnať 30. októbra v Športovej hale Pasienky v Bratislave, kde sa Desmod predstaví ako jedna z predkapiel americkej rockovej senzácie My Chemical Romance. V novembri a v decembri sa kapela vydá na turné po Českej republike.

Prikladám čerstvé fotky z nahrávania albumu 'Kyvadlo'. Viac obrázkov nájdete v galérii oficiálnej stránky kapely.

Zdroj: Desmod.sk
Foto: Katka "KIKI" Schniererova / Desmod.sk