V petržalskom Rančíku u Kanga si tento týždeň opäť prídu na svoje milovníci živej hudby a žánrov ako folk, country, blues, world music, pop-rock, či alternatívny rock.

Utorok 23.10. - Spakruky - alternative night

Po mesiaci tu máme opäť skvelú alternatívnu skupinu Spakruky, ktorej koncert bude obohatený aj o videoprojekciu. Skupina Spakruky vznikla v januári 2007. Hoci je to čerstvý, svieži projekt, zišli sa v ňom skúsení hudobníci z rôznych štýlov. Autorské skladby zakladateľa skupiny, Berca Vitázka, spájajú vplyvy rocku, džezu, undergroundu a alternatívnej hudby s etnickými prvkami. Členovia skupiny: Katarína Kováčová – basgitara, Jozef Schlosser – bicie nástroje, František Majerník – gitara, sólo, Berco Vitázek – gitara, saxofón, ústna harmonika, Hostia skupiny: Veronika Vitázková – priečna flauta, Gejza Sipos - husle, Juraj Dufek – gajdy.

Streda 24.10. - Pathetic Hypermarket Band a Sophora - alternatívny folk

Kapela Pathetic Hypermarket Band (PHB) vznikla v roku 2003 ako trio, v tom istom roku nahrala prvé demo s názvom 'Vy a nechaj vyť' a rozrástla sa na kvarteto. V roku 2004 sa na folkovej scéne objavilo druhé demo s názvom 'Touto cestou kráčal Ybaboch', ktoré kapelu posunulo na výberové kolá popredných festivalov. V rokoch 2004 a 2005 sa PHB ukázala aj na takých podujatiach ako Kremnická bašta, Folkovanie s Černou Horou, Vandermúza, Country Lodenica či Tiché vody. Začiatkom roka 2006 vychádza ďalší štúdiový počin s názvom 'Kto je na víne'. Koncom leta sa kapele podarilo získať ocenenie Laureát Lodenice 2006, čím si zabezpečila účasť v hlavnom programe festivalu v lete 2007. Za najnovší úspech možno považovať víťazstvo na Strunobraní 2007, o ktoré sa kapela delí so zoskupením Slnovrat. Tento mesiac kapela dokončila novú nahrávku s názvom 'Naoko', ktorá sa čoskoro objaví na pultoch.

Kapela Sophoravznikla v roku 1985 v Nitre. O rok neskôr sa stala súčasťou divadelného súboru MJF "Divadielko na Osmičke" a až do roku 1988 účinkovala v jeho programoch. V roku 1998 sa v novej generácií členov "Divadielka na Osmičke" vyskytol "živočíšny druh", podobný štvorici, ktorá od roku 1985 Sophoru tvorila - Marek Hubek (fúkacia harmonika, perkusie, spev). Krátko po Marekovi sa k Vladovi Uhlíkovi pripojil Jano Mezey (gitara, spev). V roku 2001 sa ku kapele pridal Dušan Neubauer, ktorý mal okrem skvelých aranžérskych nápadov ešte jeden nápad a vďaka nemu sa podarilo, hoci nie na dlhú dobu, zmobilizovať formáciu Staré časy. V roku 2004 sa ku kapele pripojil Juro Haburaj (basová gitara) a trojica sa vrátila k názvu Sophora. Významným momentom pre ďalšie existovanie Sophory sa v roku 2005 stal fakt, že o hranie prejavili záujem dvaja bývalí členovia – Vlado Záleský (sólová gitara) a Ivan Vallo, ktorý prešiel od perkusií k bicím. Tu zatiaľ príbeh Sophory končí, resp. začína ten nový...

Štvrtok 25.10. - rocková kapela Časti strojov

História skupiny Časti Strojov siaha niekde do roku 2001, keď padlo rozhodnutie o zmene smerovania kapely z akustickej na elektrickú. Tak ako sa menili členovia, menil sa aj hudobný štýl kapely. Od akustického popu cez gitarový rock až k dnešnému melodickému rocku s prímesou funku, bluesu, popu... Zostava: Marek Jantošovič - gitara a spev, Silvia Svítková - basgitara, Jozef Gorel - bicie a perkusie. Viac info na Castistrojov.sk.

Piatok 26.10. - jedinečný Johnny Cash Revival

"Slovenský Johhny Cash" Róbert Šimek už vyše 25 rokov interpretuje slávne skladby legendy americkej country music, svetoznámeho Johnnyho Casha. Úspešne účinkuje na festivaloch a koncertoch po celej Európe. Jeho vystúpenia sú zaujímavé nielen dokonalou interpretáciou piesní Johnnyho Casha, ale celkovou atmosférou a imidžom - máloktoré revivalové skupiny sa vedia takto podobať originálu. Jedinečná je výzorová podoba Róberta s Johnny Cashom. Držanie tela, gitary, oblečenie, frázovanie, pohyby, mimika... Aj kapela je postavená na rovnakom základe ako u známej legendy, s názvom Tenessee Three. Nenechajte si újsť toto výnimočné vystúpenie ani Vy tento piatok 26. októbra o 20tej hodine v Rančíku U kanga.

Sobota 27.10. - trnavská folk & country skupina LPS v "rančíkovskej" premiére

Skupina LPS zložená z 5 členov, ktorí hrajú hudobné žánre podobajúce sa folku. Ich hudbu poznajú nielen poslucháči folku a country, ale aj ľudia, ktorí si zamilovali pop-rockovú hudbu. V textoch prevažne z pera Luba Konečného dominuje viacrozmerná téma lásky, a to vo viacerých rovinách, ale s jasnou a čistou optikou. Keďže Rančík u Kanga je komorný, pripravili si pre vás komorné vystúpenie. Tešíme sa. Skupina LPS.

Viac informácií nájdete na stránke podniku Rancik.sk.

Zdroj: Rančík u Kanga