Členovia anglicko-švédskej indie rockovej skupiny Razorlight vyvrátili informácie, podľa ktorých frontman Johnny Borrell opúšťa kapelu, aby sa vydal na sólovú dráhu.

Johnny Borrell začiatkom mesiaca nečakane odohral akustický sólový koncert v pube v severnom Londýne. Britský bulvárny denník The Sun sa okamžite chytil šance a začalo sa písať o rozpade kapely Razorlight. Svoju teóriu podložili vyjadreniami anonymného zdroja, ktorý tvrdil, že problémom v kapele je Johnnyho povestné ego, ktoré ešte narástlo po tom, ako začal chodiť s hollywoodskou herečkou Kirsten Dunst.

Nemenovaný zdroj denníka The Sun taktiež povedal: "Johnny vie, že má pred sebou sólovú kariéru. Ľudia hovoria, že je na pódiu takým magnetom ako napríklad Mick Jagger, a on si to vzal do hlavy. Už oslovil niekoľko známych hudobníkov ohľadne spolupráce v rámci sólovej kariéry a zvyšok kapely sa pripravuje na zmenu. Hovorilo sa o tom už dlhšie pretože nikto nevydrží s ním pracovať dlhodobo. Kapela je na pokraji rozpadu - všetci sa chcú posunúť ďalej."

27-ročný Johnny Borrell však takéto tvrdenia tento týždeň v rozhovore pre denník The Mirror označil za nezmysel: "Som tak unavený zo všetkých týchto nezmyslov. Je to úplný odpad, všetci momentálne tvrdo pracujeme na treťom albume."

Bubeník Andy Burrows to taktiež potvrdil, keď pre Daily Mail povedal: "Kapela sa nerozpadáva. Pracujeme na novom albume. Johnny možno spraví nejaké veci sólo ale to nie je pre nás problém."

Alternatívna skupina Razorlight má na konte dva úspešné multiplatinové albumy - debut 'Up All Night' z roku 2004 a minuloročný 'Razorlight', z ktorého pochádza i "Number one" singel 'America'.

Zdroj: Contactmusic.com, Nme.com