Známy český hudobník v týchto dňoch dokončuje prípravu svojho nového albumu a na jar si naplánoval koncertné turné Československo 2008. Ako prezrádza názov šnúry, koncerty sa odohrajú v športových halách v Čechách (Ostrava, Pardubice, Praha) a na Slovensku (Košice, Bratislava). Slovenskému publiku sa pritom na koncertných pódiách predstaví vôbec po prvý krát.

Fanúšikovia sa môžu tešiť na veľkú rockovú show so svetelnými i pyrotechnickými efektami a projekciami. Časť pódia bude vysunutá do hľadiska, aby mali diváci intepreta doslova na dosah. Daniel Landa vystupuje naživo len výnimočne, do športových hál sa vracia po prvý krát od roku 2005, kedy odohral dva beznádejne vypredané koncerty.

Role predskokanov na turné Československo 2008 sa chopí skupina Walda Gang a na koncertoch v Čechách aj legenda poľskej rockovej scény, kapela Kult. "Seznámili jsme se prostřednictvím jednoho polského fotografa," - spomína Landa na začiatok spolupráce s formáciou Kult. "Baví mě možnost propojovat náš a polský národ odspodu," zdôvodňuje svoje rozhodnutie prizvať Poliakov na turné.

Na Slovensku bude Daniel Landa koncertovať po prvý krát, v rokoch 1999 a 2000 sa však u nás veľkým úspechom stretol jeho muzikál Krysař (v Bratislave a v Prešove odohral takmer 200 predstavení).

Nový album by sa mal objaviť na trhu v priebehu marca 2008. Pravdepodobne dostane názov podľa jednej zo skladieb 'Walter, Ute, Tommy & Mary'. Pôjde o ôsmu štúdiovú dosku Landovej sólovej kariéry. Rozdiel oproti štyri roky starému albumu 'Neofolk' autor zhrnul lakonicky: "Představí Daniela Landu roku 2008, nikoli Landu roku 2004."

Podľa Petra Čápa zo spoločnosti Sony BMG predal Daniel Landa u tohto vydavatelstva, u ktorého je práve od albumu 'Neofolk', v Čechách i na Slovensku už cez 200 tisíc nosičov. Toto číslo z neho robí jedného z najúspešnejších tuzemských interprétov súčasnej hudobnej scény.

Daniel Landa: Československo 2008 Tour

22. apríla - Ostrava, ČEZ Aréna
25. apríla - Pardubice, ČEZ Aréna
29. apríla - Praha, Aréna HC Sparta Praha
23. mája - Košice, Steel Aréna
25. mája - Bratislava, Incheba

Koncerty začínají o 20. hodine. Predpredaj vstupeniek na všetkých päť koncertov bol oficiálne zahájený 29. januára 2008. Vstupenky na české koncerty sú v predaji exkluzívne v sieti Ticket-art.cz, vstupenky na slovenské koncerty je možné zakúpiť v sieťach Ticket-art.sk a Ticketportal.sk.

Ceny vstupeniek sú v Českej republike v jednotnej cene na státie i sedenie - 499,- Kč. Výnimkou je státie pri pódiu - 799,- Kč. Na pražskom koncerte je naviac možné zakúpiť i vstupenky na VIP tribúnu za 1499,- Kč (v tejto cene je zahrnuté pohostenie). Na slovenských koncertoch je vstupné odstupňované podľa miesta konania a jednotlivých sekcií do kategórií 590,- Sk, 690,- Sk, 790,- Sk, 990,- Sk a 1090,- Sk.

Zdroj: Sony BMG