R'n'B hviezda pracuje na svojom prvom štúdiovom albume od multiplatinového 'Confessions' z roku 2004. Jeho v poradí už piaty album sa bude volať 'Here I Stand' a spevák už stihol vydať aj jeho pilotný singel 'Love in This Club. Skladba je v aktuálnom týždni na čele amerického singlového rebríčka.

Nový Usherov song, pri ktorom si na spoluprácu prizval rapera menom Young Jeezy, sa po troch týždňoch v rebríčku Billboard Hot 100 vyšplhal na prvú priečku. Usher si tak pripísal už ôsmy number one singel v USA a zároveň zaznamenal tretí najväčší skok v histórii rebríčka, keď sa oproti minulému týždňu posunul o 50 miest, z 51. priečky rovno na čelo rebríčka. V rebríčku digitálneho predaja Hot Digital Songs debutoval singel 'Love in This Club' na prvom mieste so 198 tisíc legálnymi stiahnutiami počas prvého týždňa.

Úspešný singel predchádza vydaniu nového albumu 'Here I Stand', ktorého vydanie je naplánované na jún. Naposledy bolo možné Ushera počuť minulý rok, keď hosťoval na R. Kellyho albume 'Double Up'. Od vydania svojho posledného albumu 'Confessions', s ktorým pred štyrmi rokmi dobýjal všetky hitparády, ešte stihol rozbehnúť predaj svojho vlastného parfému, stať sa spoluvlastníkom basketbalového klubu Cleveland Cavaliers a založiť charitatívnu spoločnosť New Look Foundations, ktorá ponúka mladým ľuďom informácie o fungovaní hudobného priemyslu.

V minulom roku bol rušný najmä jeho súkromný život a tak musel spevák vydanie svojho piateho albumu, ktorý bol naplánovaný na koniec roka 2007, presúnuť až na tento rok. 29-ročný spevák sa minulé leto oženil so svojou dlhoročnou priateľkou Tamekou Foster, ktorá mu v novembri roka porodila prvého syna Raymonda Ushera V. Rok 2008 sa však pre Ushera nezačal najlepšie, keď mu v januári zomrel otec.

Zdá sa však, že Usher je konečne pripravený na svoj comeback a jeho nový singel naznačil potenciál nového albumu. Spevák na ňom spolupracoval s osvedčenými producentami ako Jermaine Dupri, T-Pain, Dre & Vidal či Polow da Don. V súvislosti s albumom 'Here I Stand' sa však hovorí aj o tých najhorúcejších menách súčasného urban-popu a hip-hopu Kanye Westovi, Timbalandovi a Ne-Yovi.

Zdroj: Billboard.com, Undercover.com.au, wikipedia.org