Na novom albume britského tanečného kráľa Fatboy Slima sa objaví aj pozoruhodná spolupráca s rockerom Iggy Popom, ktorého mnohí považujú za "krstného otca punku". Ako k tomuto neobvyklému spojeniu najznámejšieho DJa 90-tych rokov a legendárneho frontmana The Stooges došlo?

Norman Cook, muž mnohých aliasov, z ktorých najznámejší je slovná hračka Fatboy Slim, vydáva na budúci mesiac nový album pod ďalším zo svojich pseudonymov - Brighton Port Authority. V jeho štúdiu sa nedávno zastavil Iggy Pop, s ktorým nahrali spoločný song s názvom 'He's Frank'. Slávny DJ a producent pre denník The London Paper o rockerovi porezradil: "Skvele sa s ním pracovalo - je veľmi fajn."

"Stretli sme sa v Miami, na párty. A potom došiel ku mne na návštevu a na čaj. Iggy je mimo pódia veľmi láskavý a zdvorilý človek. Strávil s nami v Brightone niekoľko dní a nahrávali sme. Povedal som Woodymu (Fatboyov syn), 'Toto je Iggy, prišiel z Ameriky'. No nepovedal som mu všetky tie strašné príbehy. Iggy nám ich porozprával sám pri pohári vína po tom, ako sme dokončili práce v štúdiu."

Skladba 'He's Frank' sa dokonca už objavila aj v predaji - pred dvoma týždňami vyšla vo Veľkej Británii na soundtracku k filmu Heroes. Jej ukážku si môžete vypočuť v traileri k filmu. Skladba bude však aj napriek tomu pilotným songom pripravovaného albumu Brighton Port Authority, na ktorom Normanovi Cookovi hosťovali aj Martha Wainwright a David Byrne, bývalý člen new wave kapely Talking Heads.

Fatboy Slim sa v piatok 18. júla po prvýkrát predstaví na Slovensku ako jeden z najväčších ťahákov letného festivalu Bažant Pohoda v Trenčíne.

Zdroj: Nme.com, Undercover.com.au