Každá z kapiel svojským spôsobom, no obe sa rozhodli využiť populárne webové stránky zamerané na budovanie sociálnych sietí ("social networking") na priblíženie sa ku svojim fanúšikom.

Radiohead svoj nový projekt s názvom W.A.S.T.E. Central rozbehli vďaka čoraz populárnejšej stránke Facebook.com. Projekt, ktorý je situovaný na stránke Waste-central.com, by mal podporiť budovanie komunity ich fanúšikov, ktorí tam budú môcť medzi sebou zdieľať fotografie z koncertov, informácie a videá rôznych spriaznených kapiel ako Battles, Nick Cave a samozrejme samotných Radiohead.

"Pre tých, ktorí majú záujem byť toho súčasťou, budeme aj my sami v nasledujúcich týždňoch pridávať množstvo zaujímavostí a vychytávok a samozrejme odstraňovať všetky otravné drobnosti a nezrovnalosti najlepšie ako vieme. Dúfame, že si tu každý pre seba nájde niečo zaujímavé." - uviedli Radiohead v uvítacom príspevku na stránke Waste-central.com.

Rolling Stones, ktorí minulý týždeň v Londýne uviedli britskú premiéru dokumentu Shine a Light, stavili na popularitu stránky Youtube.com. Rozbehli tam nový "vysielací kanál" nazvaný Living Legends, ktorý umožňuje fanúšikom pýtať sa ich otázky prostredníctvom videonahrávok. Mick Jagger a Keith Richards v úvodnom videu svojich fanúšikov vyzývajú k nahratiu a uploadnutiu svojich videí s otázkami, z ktorých najlepšie obaja osobne zodpovedajú.

Zdroj: Nme.com, Waste-central.com, Youtube.com/livinglegends