Rocková kapela Duran Duran, ktorá na scéne pôsobí už 30 rokov, sa po nedávnej spolupráci s hviezdnym americkým duom Justin Timberlake a Timbaland začína obzerať aj po tých najhorúcejších mladých menách na britskej scéne. Jedným z nich sú alternatívi rockeri Arctic Monkeys, ktorí zremixovali jednu zo skladieb posledného albumu Duran Duran. Na pripravovanom novom albume by partička okolo Simona Le Bona chcela využiť i talent Marka Ronsona.

Anglickú kapelu Duran Duran v najbližších týždňoch čaká európska časť turné k aktuálnemu albumu 'Red Carpet Massacre' (2006). Na nasledovníkovi albumu chcú začať pracovať už toto leto a radi by spolupracovali s Markom Ronsonom, ktorý sa preslávil najmä vďaka práci s Amy Winehouse, no minulý rok bodoval aj so svojím sólovým albumom 'Version'.

Detaily ich komunikácie zatiaľ neboli zverejnené, no hovorca Duran Duran potvrdil, že "rozhodne spolu diskutujú o práci na nejakom novom materiáli" a zmienil sa aj o "možnej live spolupráci" na koncertoch.

Kým o práci s mladým superproducentom sa zatiaľ len diskutuje, Arctic Monkeys už dokončili svoj remix skladby 'Skin Divers' z albumu 'Red Carpet Massacre'. Zatiaľ je známe len to, že na remixe pracoval bubeník "arktických opíc" Matt Helders, no v britských denníkoch sa pošepkáva, že naň prispel svojím spevom aj frontman Alex Turner.

Arctic Monkeys svoj obdiv k new wave veteránom neskrývali ani na jednom zo svojich dvoch albumov, kde nájdete rôzne odkazy na staré texty Duran Duran. Spolupráca týchto dvoch kapiel preto nie je až takým prekvapením. Dátum vydania remixu zatiaľ nebol zverejnený a podľa hovorcu kapely je možné, že singel a remix vyjde len v špeciálnom digitálnom vydaní, pravdepodobne cez iTunes Music Store.

Zdroj: Billboard.com, wikipedia.org
Foto: Duranduran.com