Comeback jednej z prvých "umelo vytvorených" chlapčenských kapiel už vyše dva mesiace nebol žiadnym tajomstvom. Minulý týždeň tieto informácie konečne potvrdili aj samotní členovia slávnej kapely, ktorá začiatkom 90. rokov inšpirovala aj vznik populárneho animovaného seriálu.

Jordan Knight, Joey McIntyre, Donnie Wahlberg, Jonathan Knight a Danny Wood sa minulý piatok objavili v televíznom programe Today Show, kde prvý krát oficiálne potvrdili, že chystajú comeback. "Sme srdcom aj tak stále deckami, takže sa nič nebude meniť." - odpovedal Danny Wood na otázku, či neplánujú comeback pod zmeneným menom, kedže im všetkým tiahne na 40 a názov začínajúci frázou "nové decká" už nie je príliš výstižný.

Takmer 20 rokov po tom, ako vydali svoj prelomový album 'Hangin' Tough' a získali celosvetový úspech, sa rozhodli na chvíľku opustiť svoje aktuálne profesie a vrátiť sa k hudbe. Najstaršie "decko" Jonathan (40) pracuje ako developer nehnuteľností, Donnie (38) a Joey (35) sa stali hercami, Danny (38) pracuje ako hudobný producent a Jordan (37) po rozpade New Kids On The Block v roku 1994 pokračoval vo svojej sólovej kariére.

Do štúdia Today Show sa vrátia 16. mája, aby vo vysielaní naživo predviedli, že im to po rokoch stále spieva. O deň neskôr odohrajú prvý verejný comebackový koncert v mestečku East Rutherford v New Jersey a napokon 18. mája v hale Tweeter Center v domovskom Bostone. Skupina údajne plánuje aj nahrávanie nových skladieb a albumu, ktorého pracovný názov je 'Back On The Block', aby ich turné nebolo len o spomínaní na minulosť.

Zdroj: Undercover.com.au, People.com, wikipedia.org
Foto: Nkotb.com