Slávny bubeník The Beatles prišiel o hlavu. Zrejme si to vyslúžil vďaka svojím negatívnym komentárom na adresu mesta. A keďže samotný Ringo Starr žije v Los Angeles, obyvatelia Liverpoolu sa vyvŕšili aspoň na jeho zelenom dvojníkovi v soche The Beatles z kríkov, ktorú vytvorili pri príležitosti úspechu Liverpoolu v boji o titul Európskeho hlavného mesta kultúry za rok 2008.

Pravdepodobným dôvodom toho, že si to zo všetkých "Fab Four" odniesol práve Ringo, je jeho nedávne vyhlásenie na adresu Liverpoolu, svojho rodného mesta i miesta vzniku legendárnych The Beatles. Liverpool totiž v januári získal titul Európskeho hlavného mesta kultúry (spolu s nórskym mestom Stavanger). K tejto udalosti sa v médiách pozitívne vyjadrovali viaceré významné osobnosti reprezentujúce rôzne oblasti kultúrneho života v Liverpoole. A mal tak urobiť aj Ringo...

Príležitosť dostal, keď sa ho Jonathan Ross vo svojej relácii na BBC 1 spýtal, čo mu na Liverpoole chýba. Ringo Starr sa však len zasmial a odpovedal: "Nič." Fanúšikovia si to vzali k srdcu a zelená socha pred stanicou Liverpool South Parkway, ktorou si chceli Liverpoolčania uctiť svoj najväčší kultúrny poklad, má od včera bezhlavého bubeníka. Sochu navrhol taliansky umelec Franco Covill a jej kultivácia trvala 18 mesiacov.

"Je to pre nás veľké sklamanie. Umenie na verejnosti je dôležité a táto socha tu vznikla, aby vniesla do našej verejnej dopravy trochu života a duše. Analyzujeme záznamy CCTV a v spolupráci s Britskou dopravnou políciou sa pokúsime identifikovať páchateľa." - povedal pre britské médiá hovorca spoločnosti Merseytravel, ktorá stanicu prevádzkuje.

Fotografie bezhlavého Ringo Starra nájdete TU.

Zdroj: Telegraph.co.uk, Theregister.co.uk

Páčil sa ti článok? Podpor ho na pošli na vybrali.sme.sk