Po nedávnom článku Leona Lewis dobyje Ameriku! dnes už pokojne môžeme v nadpise použiť minulý čas. Po tom, ako sa Leonin singel 'Bleeding Love' na niekoľko týždňov usadil na popredných miestach rebríčka Billboard Hot 100, debutoval tento týždeň na vrchole amerického rebríčka albumov Billboard 200 aj jej album 'Spirit'. Leona Lewis je vôbec prvým britským interpretom v histórii, ktorého debutový album sa stal v USA okamžite po vydaní najpredávanejším.

Podľa štatistík Nielsen SoundScan sa z albumu za posledný týždeň predalo viac než 205 tisíc kópií a zlepšil sa aj digitálny predaj už aj tak úspešného singla 'Bleeding Love', ktorý si legálne stiahlo viac než 223 tisíc ľudí. Celkovo si ho kúpilo už vyše 1,1 milióna Američanov.

Okrem toho, že je Leona Lewis prvou britskou umelkyňou, ktorá "dobyla Ameriku" hneď svojím debutom, je zároveň aj prvou britskou sólovou speváčkou, ktorá dosiahla na vrchol amerického rebríčka albumov. Hudobný producent a porotca populárnych talentových súťaží X Factor a American Idol, Simon Cowell, považuje tento úspech za "jednoducho úžasný".

"Uspieť na tomto (americkom) trhu je to najťažšie a to, že už jej debutový album vstúpil do rebríčka na prvej priečke, je neuveriteľné." - uviedol nadšený Cowell.

Zdá sa však, že Leona Lewis sa na prvej priečke rebríčka Billboard 200 príliš dlho neohreje. Podľa predbežných štatistík Nielsen SoundScan sa z nového albumu Mariah Carey 'E=MC2' len za prvý deň v predaji predalo viac než 154 tisíc kusov. Je teda takmer isté, že na budúci týždeň táto popová diva bez problémov Leonu z vrcholu albumového rebríčka vytlačí. Mariah Carey pritom už niekoľko týždňov úspešne kraľuje singlovému rebríčku so skladbou 'Touch My Body'.

S veľkým odstupom za albumom Leony Lewis je aktuálne na druhom mieste minulotýždňová jednotka 'Troubadour' od country veterána Georgea Straita (59 tisíc predaných albumov), v tesnom závese s novým albumom 'Sunset Man' od svojho mladšieho country kolegu Jamesa Ottoa (predajnosť - 58 tisíc).

Zdroj: Billboard.com, Nme.com