Martinská alternatívna kapela Čisté Tvary hlási po dvoch rokoch návrat na scénu a dáva o sebe opäť vedieť. Na Myspace.com/cistetvary postupne každú sobotu o polnoci zverejní jednu skladbu z pripravovaného albumu 'Rita von Anarchia', ktorý by mal vyjsť začiatkom jesene vo Wagon Records. Kapela tiež chystá sériu koncertov po celom Slovensku.

Novú krv a odhodlanie do kapely priniesol nový gitarista Radoslav Chrzan, ktorý v minulosti pôsobil ako basgitarista v elektronicko-inštrumentálnej formácii Schwitori Trio, či predtým v bardejovskej kapele In flagranti. Kapela začiatkom marca, presne 2 roky a 2 dni po vydaní albumu debutového 'Meskalín', uviedla svoj nový singel 'Rituál', ktorý možno už poznáte z éteru Rádia_FM.

Vzápätí rozbehli na svojej Myspace stránke koncept 9 týždňov – 9 úderov – 9 tvarov, ktorý od 8. marca postupne každú sobotu s príchodom polnoci predstavuje novú skladbu pripravovaného druhého štúdiového albumu 'Rita von Anarchia'. Zajtra to teda bude už šiesty kúsok z albumu, pri ktorom sa podľa doteraz zverejnených ukážok naozaj je na čo tešiť.

Kapela skladby z nového albumu predstaví i naživo počas koncertnej šnúry, ktorú chystajú od 24. apríla do 31. mája. Kapela sa predstaví na 13 koncertoch v 12 mestách.

24. apríl - Bratislava, Elam klub
30. apríl - Nitra, Stará Pekáreň
3. máj - Moravany nad Váhom, Topvar Pub
10. máj - Senica, Čajovňa u Sousedu
16. máj - Martin, Elefant
17. máj - Bytča, Bristol Cafe
22. máj - Banská Bystrica, Klub 77
23. máj - Brezno, Bombura
24. máj - Košice, ICCT
29. máj - Bratislava, Randal
30. máj - Žilina, Staromestské slávnosti
30. máj - Trenčín, Klub Lúč
31. máj - Trnava, Art Club

Kapela Čisté Tvary vznikla na prelome dvoch tisícročí a do povedomia sa dostala v roku 2004, kedy ju pomohol zviditeľniť Oskar Rózsa, turné s Parou a v neposlednom rade aj víťazstvo v súťaži Jim Beam Music. O dva roky neskôr vyšiel ich debutový album 'Meskalín', v nasledujúcich mesiacoch však kapelu postretla kríza a po odchode jedného z členov sa odmlčala.

Kapela v aktuálnej zostave Juraj "Doktor" Péč (spev, klávesy), Ondrej "Wecker" Gregor (spev, basgitara), Matej "Plecho" Pliešovský (bicie) a Radoslav Chrzan (gitara) plánuje vydanie nového albumu na jeseň tohto roka.

Zdroj: Myspace.com/cistetvary, Wagon Records