Úspešnú éru albumu 'The Black Parade' uzavrie rocková kapela My Chemical Romance vydaním CD/DVD boxu s príznačným názvom 'The Black Parade is Dead!'. Kapela totiž minulý týždeň v newyorskej Madison Square Garden viac než jeden a pol roka po vydaní albumu zavŕšila svetové turné, počas ktorého na jeseň minulého roka navštívila i Bratislavu. Live CD a dvoj-DVD vyjde 24. júna vo vydavateľstve Warner Bros.

Materiál na vydanie takejto dokumentácie svojich živých vystúpení nakrútili na minuloročných koncertoch 7. októbra v Mexico City a 24. októbra v mestečku Hoboken v americkom štáte New Jersey odkiaľ kapela pochádza. Na live CD bude 13 skladieb nahratých počas koncertu v Mexiku, obrazový materiál z tohto koncertu sa bude zároveň nachádzať aj na prvom DVD. Druhý DVD disk bude obsahovať zábery z prevedenia 18 skladieb na pódiu legendárneho klubu Maxwell's v Hobokene.

Pre skalných fanúšikov bude CD/DVD box vydaný aj v špeciálnej limitovanej edícii v truhličke z borovicového dreva s ručne maľovanou maskou "Day of the Dead" (Deň smrti - tradičný sviatok Aztékov; súčasťou osláv v Mexiku je maľovanie masiek), pričom autorom maľby bude jeden z členov kapely. Súčasťou limitovanej edície bude aj "certifikát smrti" podpísaný jedným z členov kapely.

"Tieto koncerty boli z tých, ktoré sme si najviac zapamätali a užili na pódiu," - prezradil pre Billboard.com basgitarista Mikey Way. "Decká v Mexico City dokonca prehlušili našu aparatúru, ich hlasy boli ohlušujúce. Vystúpenie v Maxwell's bolo zase poriadny blázninec a video zachytáva pocit starej dobrej MCR šou, tak ako to bolo, keď sme začínali."

Fanúšikovia, ktorí si CD/DVD box 'The Black Parade Is Dead!' objednajú prostredníctom oficiálnej stránky Mychemicalromance.com, si budú môcť okamžite stiahnuť doposiaľ nevydané živé verzie skladieb 'Welcome to the Black Parade', 'Mama' a 'Dead!'.

Zdroj: Billboard.com, Mychemicalromance.com