Žabomyšie vojny sú na britskej gitarovej scéne bežným javom minimálne z čias Blur vs. Oasis. Anglická rocková kapela The Kooks, je teraz údajne na nože s fanúšikom oveľa známejšou skupinou Arctic Monkeys.

Frontman skupiny The Kooks, Luke Pritchard, údajne kopol do gitaristu a speváka skupiny Arctic Monkeys, Alexa Turnera po tom, ako ho pristihol, že sa mu snaží odpojiť gitaru, počas vystúpenia ich skupiny. Tento incident sa odohral približne pred rokom.

Luke povedal: "Mali sme podivný vzťah s Arctics už pred tým, ako sme sa prvýkrát stretli. A keď sme sa stretli, musel som kopnúť do Alexa, pretože sa snažil mi vytrhnúť šnúry z mojej gitary, zatiaľ čo sme hrali na javisku."

"Robili sme spolu potom veľa vystúpení, ale to napätie sa medzi nami len stupňovalo. Tá nevraživosť sa akoby stupňovala, pretože sa nemal nikdy dotýkať mojej gitary."

Aj cez toto nepriateľstvo Luke trvá na tom, že on sa snažil vyriešiť všetky tieto problémy. Pre britské noviny Daily Mirror povedal: "Nedávno som sa stretol s Alexom v štúdiu a keď som naňho prehovoril, on sa len otočil a odišiel."

"Tak predpokladám, že je celkom arogantný, ale myslím, že po úspechoch ich kapely, ho nemôže za to nikto obviňovať. Ale je to hanba, pretože on je veľmi nadaný hudobník a naozaj dobrý skladateľ piesní."

Zdroj : music-news.com