Americký rapper, Jay-Z, sa nakoniec stal hlavným ťahákom na najväčšej hudobnej udalosti roka, keďže 28. júna vystúpi na jednom z najznámejších festivalov na svete, Glastonbury festival. Aj keď to malo byť trochu inak...

Veľa fanúšikov je nazlostených a sklamaných, pretože organizátor Michael Eavis priznal, že Jay-Z nebol jeho prvou voľbou. Hlavným lákadlom mala byť anglická rocková skupina Radiohead, ktorá však svoju účasť na festivale odmietla.

Michael Eavis prezradil: "Dlho som pracoval na tom, aby som na festival pritiahol Radiohead a naozaj som sa snažil. Mal som pocit, že tu chcú hrať, ale nakoniec z toho nič nebude. Tak som povedal svojej dcére Emily, 'zober telefón a spoj sa s agentom Jay-Z'."

Emily, ktorá pomáha svojmu otcovi organizovať túto trojdennú hudobnú udalosť, bránila výber Jay-Z za hlavnú hviezdu festivalu a naliehala, že presne zapadá do mravov tejto akcie.

Pre britské noviny The Sun povedala: "Ľudia nemajú radi zmeny, chcú staré osvedčené skupiny ako Coldplay, alebo Radiohead. Ale my im chceme dať aj niečo nové, zmes rôznych štýlov. Veľa ľudí sa pýta, prečo je Jay-Z headlinerom. Je to preto, pretože on je neobyčajný hudobník. Chceme, aby vždy, keď príde niekto na festival, tu našiel niečo nové."

Festival Glastonbury sa koná v Somersete, na juhozápade Anglicka a to konkrétne 27. 28. a 29. júna. Hlavnými hviezdami sú zatiaľ okrem Jay-Z, Kings of Leon a The Verve.

Zdroj : music-news.com