Manchesterskí veteráni elektronického big beatu Mint Royale prekvapujúco po troch týždňoch zosadili z prvého miesta britského rebríčka singlov Rihannu a jej 'Take A Bow'. Na vrchol rebríčka sa pritom nedostali vďaka novej skladbe, ale vďaka remixu svojho songu 'Singin' In The Rain' spred troch rokov.

Skladba 'Singin' In The Rain' po prvýkrát vyšla v roku 2005 ako druhý singel albumu 'See You In The Morning'. Umiestnila sa v rebríčku na 20. mieste a stala sa najúspešnejším singlom albumu, ktorý sa napriek kvalite ani zďaleka netešil takému úspechu ako ich debut 'On The Ropes' z roku 1999.

Nie je na tom nič prekvapujúce - každý, vrátane Fatboy Slima, predsa vie, že big beatová elektronika zažila svoj vrchol v rokoch deväťdesiatych. Čím to teda je, že remix, ktorý je takmer rovnaký ako originál, sa tri roky po jeho nie príliš výraznom úspechu stal len vďaka digitálnemu predaju najpredávanejším singlom? Odpoveďou je jeho objavenie sa v reality šou - víťaz televíznej súťaže Britain's Got Talent George Sampson práve na túto skladbu tancoval v semifinále.

V súvislosti s Mint Royale je však zaujímavý aj fakt, že na spomínanom albume si v dvoch skladbách zaspievala Duffy. Speváčka, ktorú pred troma rokmi nikto nepoznal sa v priebehu niekoľkých mesiacov stala svetovou superhviezdou a spätne z toho môžu vyťažiť všetci, ktorí jej dali príležitosť v čase, keď začínala. Ak by Mint Royale v nasledujúcich týždňoch vydali ako single aj svoje skladby s Duffy 'Something New' a 'Little Words', určite by neprerobili...

Na druhú priečku sa posunul hit 'Take A Bow' od Rihanny. Prvú trojku uzatvárajú dance-punkoví The Ting Tings so singlom 'That's Not My Name' z úspešného debutového albumu 'We Started Nothing'. Duffy je s novým singlom 'Warwick Avenue' na štvrtom mieste.

Albumovému rebríčku kraľuje legendárny gitarista a skladateľ Paul Weller, ktorého deviaty štúdiový album '22 Dreams' hostí hviezdy britskej gitarovej hudby ako Noel Gallagher, Gem Archer, Steve Cradock, Aziz Ibrahim a Graham Coxon. Duffy a jej 'Rockferry' je aj po 14 týždňoch v predaji na druhom mieste, nasledovaná veteránom Neilom Diamondom s albumom 'Home Before Dark'. Na štvorke medzi albumami debutovala aj neslávna výberovka kapely Radiohead od EMI. Prvú päťku uzatvára minulotýždňová jednotka 'Here I Stand' od Ushera.

Zdroj: Nme.com, Bbc.co.uk, Mint-royale.com, wikipedia.org