V piatok 13. júna sa hudobná sála Domu kultúry Zrkadlový háj premenila na veľké živé nahrávacie štúdio. Svoje historicky prvé DVD sem prišla nahrávať bratislavská skupina Živé kvety. Živé kvety, často krát označované za kultové, vyšli na pódium už pomerne v skorej hodine a niečo po pol ôsmej spustili svoj výber.

Kapela odohrala postupne nové nahrávky z ich práve dokončeného, v poradí už šiesteho albumu, ale aj staré hity, ktoré prítomných fanúšikov dostali do varu. Zo začiatku pôsobili jednotliví členovia trochu nesvoji z niekoľkých kamier po všetkých stranách neustále snímajúcich ich vystúpenie, zakrátko však už prišlo uvoľnenie a presne ako sme zvyknutí, spustili to naplno. Klasický scenár tvrdých, bez servítky servírovaných právd v speve Lucie Piussi s vynikajúcim gitarovým doprovodom, ale aj kvalitnými bicími a klávesmi postupne dvíhali náladu medzi zúčastnenými divákmi.

Skupina, ktorú ste mohli v ostatnom čase vidieť napríklad v improvizovanom koncerte na podporu vegetariánskej jedálne Vegetka (ktorá ruší pána primátora radom ľudí, ktorí sa chcú dobre najesť), si zrejme každý spojí s divadlom a krčmou Stoka, v ktorej odohrali desiatky koncertov a pri ktorej boli až do samého zániku.

Samozrejme 'Stoka' nemohla chýbať ani na tomto koncerte a okrem nej množstvo ďalších skvelých známych hitov napríklad ako chytľavé 'Komíny', ale aj úplné novinky z práve donahrávaného albumu s pracovným názvom 'V tomto meste a v tomto živote', ako napríklad skladba 'Relatívny svet'. Nové piesne zneli rovnako dobre ako staré klasiky a určite je dôvod tešiť sa na avizovaný septembrový krst nového albumu.

Celkovo bolo prvé nahrávanie koncertného DVD Živých kvetov energickým bigbítovým vystúpením, plným skvelých hudobných výkonov a zostáva len popriať, aby piatok trinásteho napriek svojej smolnej povesti priniesol dobrý a kvalitný záznam a nám tak možnosť zažiť Živé kvety kedykoľvek i u nás doma.



Text: Marek Žáčik
Foto: Magdaléna Vinterová