Len niečo vyše roka od vydania debutového dlhohrajúceho albumu 'Posledný debut' prichádza košická rocková kapela Dilemma s novým albumom 'Bordell Europe'. Pred týždňom sme informovali o tom, že si album môžete stiahnuť zdarma na oficiálnej stránke kapely. Okrem toho je však album výnimočný i samotnou hudobnou produkciou. Ako vznikal a aké sú naň zatiaľ ohlasy?

Album 'Bordell Europe' nahrala aktuálna zostava kapely Dilemma, ktorá je po mnohých zmenách v kapele v súčasnosti odhodlaná preraziť nielen na slovenskom trhu. "Nahrávali sme ho v októbri 2007, teda len pol roka po vydaní prvého albumu. Bolo to tým, že Posledný debut bol naozaj posledným debutom viacerých našich členov."

"Po následnom turné v zahraničí aj doma bolo jasné, že ak sa chce skupina dostať ďalej, musí sa toho zmeniť naozaj veľa. Výsledkom bolo, že sme zostali dvaja, spolu s bubeníkom Kamilom Sinicynom. K nám sa pridal Adam Podhorský na basgitare a Peter Malinovský na gitare. Hneď po prvej skúške bolo jasné, že chceme spolu hrať a že nás to naozaj baví." - povedal pre Hudba.sk frontman Ján Spišák.

"Veľmi rýchlo vznikali aj ďalšie pesničky a za 3 mesiace sme odohrali asi 15 vystúpení. Chceli sme nahrávať naživo s čo najväčšou chuťou a v októbri sme celý album nahrali za 2 predĺžené víkendy v štúdiu Karlowaves u Vrabca v Bratislave. Následne to strihal Randy v Prešove, mix a master dokončil Roman Šoltýs v Košiciach."

Album, ktorý na ochutnávku svojej originálnej tvorby poskytla kapela fanúšikom na úplne zdarma, má veľmi dobré ohlasy najmä u hudobníkov a ľudí z hudobnej brandže. "Všetci, ktorým sa zatiaľ album dostal do rúk a mali čas si niečo vypočuť, boli veľmi príjemne prekvapení. Viacerí hovoria, že je tu konečne niečo nové, niečo, čo neznie ako slovenská kapela. Páči sa im priamočiarosť a ťah na bránu, dokonca bol jedným z nich označený ako jeden z najlepších rockových albumov na Slovensku vôbec. To nás veľmi teší, a dúfam, že to takto budú cítiť aj naši fanúšikovia."

Celé interview s frontmanom kapely Dilemma, Jánom Spišákom, nájdete v sekcii rozhovory. Ďalšie informácie o Dilemme ako aj ich nový album na stiahnutie nájdete na oficiálnej stránke www.dilemma.sk.

Foto: Dilemma.sk