Podľa predstaviteľov legendárnej štvorice z Liverpoolu v súčasnosti prebiehajú diskusie o možnom licencovaní skladieb The Beatles na použitie v ďalšom pokračovaní celosvetovo obľúbenej série počítačových hier Guitar Hero, ktorú vydáva spoločnosť Activision.

Podpísanie zmluvy medzi predstaviteľmi The Beatles a spoločnosťou Apple Inc. (iTunes) sa ešte ani poriadne nedoriešilo a už sa hovorí o tom, že Apple plánuje skladby najúspešnejšej kapely na svete okrem predaja v digitálnom formáte poskytnúť aj na použitie v počítačových hrách.

Neskrývaný záujem má firma Activision, ktorí už údajne s Apple o takejto možnosti rokujú. Zároveň majú však o hru venovanú The Beatles záujem aj predstavitelia MTV Games, ktorí stoja za sériou hier s podobným konceptom - Rock Band.

Po vydaní prvých štyroch extrémne úspešných hudobných hier Guitar Hero (2005), Guitar Hero II (2006), žánrovo/érovo špecifickej Guitar Hero Encore: Rocks the 80s (2007) a Guitar Hero III: Legends of Rock (2007/2008), sa Activision rozhodli nové hry série oživiť tým, že jednotlivé diely budú venované rôznym interpretom.

Okrem plánovanej hry Guitar Hero World Tour, ktorá vyjde v októbri, sa tak fanúšikovia dočkajú aj hier venovaných kapelám Aerosmith (vychádza už tento týždeň) a Metallica (očakáva sa v prvom štvrťroku 2009).

Po nich by teda mala byť na rade aj ďalšia obrovská legenda - The Beatles. Podľa britských novín Financial Times je dohoda medzi oboma stranami otázkou niekoľkých týždňov. Muselo by ju však schváliť aj vydavateľstvo EMI, ktoré je nositeľom autorských práv a je aj vlastníkom master nahrávok skladieb The Beatles a spoločnosť Apple Corps (podobnosť názvom s Apple Inc. je náhodná), ktorá manažuje obchodné záujmy spojené s tvorbou kapely.

Zdroj: Nme.com, Undercover.com.au