Zakladajúci člen Massive Attack, Robert Del Naja aka 3D prezradil, že ich piaty štúdiový album je takmer hotový, no s jeho vydaním sa rozhodne nebudú ponáhľať. Album, ktorého názov je zatiaľ neznámy bude prvým štúdiovým počinom legendárnej bristolskej formácie od albumu 100th Window z roku 2003.

"Nikdy sme sa neponáhľali, je to proste spôsob našej práce a myslím, že to má niečo do činenia s faktom, že sme stále na scéne - lebo je zrejmé, že sme nikdy nemali byť hviezdou, ktorá rýchlo vyhorí, naša pôsobenie na scéne je dlhodobý proces." - povedal Del Naja pre BBC 6 Music.

"Ako starneme, dozrievame, meníme sa a prebíjame sa životom a novými skúsenosťami, tak sa vyvíjame. A radi si myslíme, že sa to prejavuje aj v našej hudbe - takže pracuj vo svojom vlastnom tempe je naším mottom."

O samotnom zvuku nového albumu však toho veľa neprezradil: "Ak mám byť úprimný, kým to nie je zmixované nemôžem povedať nič a mixing bude asi práve jeden z tých dlhých natiahnutých procesov, počas ktorého možno v priebehu dvoch týždňov vyhodíme polovicu materiálu a budeme ho nahrávať odznova..."

Zdroj: Nme.com, Massiveattack.co.uk