26. júla sa v Nových Zámkoch na Termálnom kúpalisku Štrand Emila Tatárika opäť zídu tisíce ľudí, aby sa bavili v rytmoch živej i elektronickej hudby na open air párty s názvom Rainbow. Názov Rainbow (v preklade "dúha") vyjadruje pestrosť hudobného programu festivalu, na ktorom tento rok nájdete aj pódium podporované portálom Hudba.sk.

Práve na ňom sa predstavia živé kapely zastupujúce rôzne žánre od alternatívy cez reggae a ska až po elektronickú hudbu hranú naživo. Stálica domácej alternatívnej scény Chiki Liki Tu-a na festivale, kde sa chcú ľudia dobre zabaviť, nemôže chýbať. Čiernymi koňmi Hudba.sk stageu však bude trojica menj známych kapiel - pražská ska/reggae formácia Green Smatroll, ich hudobne spriaznení bratislavskí kolegovia Skafander a najmä český projekt Le Pneumatiq, ktorý je so živými bubnami a perkusiami akýmsi prienikom medzi elektronickou formáciou a živou kapelou. O zábavu sa na Hudba.sk live stagei postará aj Respect Vibration Sound System.

Nové Zámky sú však stále mestom, v ktorom dominuje tanečná klubová scéna, a tak sa najväčšia party odohrá na drum&bassovom stagei, kde sa predstavia DJi a producenti patriaci medzi najväčšie svetové osobnosti tohto žánra. Future Prophecies sa, podobne ako Le Pneumatique, predstavia vo vystúpení, ktoré je z veľkej časti hrané naživo. Vďaka svojej show nazvanej trefne Hybrid Session sa títo Nóri preslávili po celom svete.

Melodickejšiu odnož drum&bassu predstaví britský Logistics z legendárneho vydavateľstva Hospital Records. Medzi vychádzajúce hviezdy posledných rokov patrí nemecký producent N.Phect a nepochybne aj Brazílčan BTK. Nabitý line-up doplní DJ Splinta z Rakúska a chýbať nebudú ani domáci obľúbenci Goro & Dephzac a Bion & Fezry. Na drum&bassovom stagei sa okrem DJov predstavia aj rezidentní MCs Rainbow festivalu - Angličan žijúci v strednej Európe MC Coppa a Holanďan MC Don.skey.

Na hip-hopovom pódiu Vec naživo predstaví svoj nový album 'Funkčný veterán' a Rendezska.SK na Rainbowe svoj nový album rovno pokrstí. Okrem nich vystúpi aj Kontrafakt, Nenapraviteľné decko a Projekt 22.

Oproti minulým ročníkom pribudol štvrtý stage, ktorý síce bude od ostatných trochu menší, ale kvalitou určite nebude zaostávať. Práve tu budú mať návštevníci festivalu príležitosť na vlastnej koži pocítiť energiu dubstepu a grimeu, žánrov, ktoré momentálne hýbu klubovým undergroundom po celom svete. Pozvanie prijal jedinečný projekt Jazzsteppa, ktorý je doma v oboch mekkách klubovej scény - v Londýne i v Berlíne. Domácu scénu bude reprezentovať talentovaný producent Miretz a DJi Good Mood, Es_ha, Jazzcause a domáci Fezry.

Predpredaj vstupeniek v cene 299,- Sk prebieha v predajni Darshan a v CK Ruefa Reisen v Nových Zámkoch. Priebežne sa budú dopĺňať ďalšie mestá, v ktorých si bude možné lístky zohnať v obchodoch, a samozrejme aj v sieti Ticketportal.sk.

Ďalšie informácie o podujatí prinesieme čoskoro, všetky aktuálne podrobnosti nájdete aj na stránke Bra3v3ku.sk a stránke Rainbow Open Air na Myspace.