Britská kapela Coldplay ponúka všetkým svojim fanúšikom na stiahnutie úplne novú skladbu, ktorá sa nenachádza ani na ich najnovšom albume 'Viva la Vida or Death and All His Friends'. Len niečo vyše minúty trvajúca skladba znie, akoby si Chris Martin pospevoval s bandou kovbojov pri ohníčku. Akurát, že namiesto rozladenej gitary si veselo brnká do klávesov...

Skladba 'Death Will Never Conquer' po prvýkrát zaznela v londýnskej Brixton Academy 16. júna, kde Coldplay odohrali prvý z troch "free" koncertov na podporu vydania svojej albumovej novinky. Hrajúc na gitare ju tam v skutočnom country štýle odspieval bubeník Will Champion (video).

V zaujímavom aranžérskom prevedení teraz kapela song ponúka zdarma na svojej stránke. Poskytnutie skladby fanúšikom je oslavou začiatku ich turné, ktoré odštartovalo včera večer v Los Angeles. "Dnešná noc bude prvou v rámci nášho turné. Na preukázanie vďaky všetkým, ktorí si kúpili lístky a ktorí nás podporujú, tu je mp3 novej piesne s názvom 'Death Will Never Conquer'."

Pieseň si môžete stiahnuť okamžite po vpísaní svojej emailovej adresy na oficiálnej stránke Coldplay.com. Coldplay na stránke sľúbujú, že skladbu budú môcť fanúšikovia počuť aj na ich koncertoch. Vraj v upravenej verzii, možno práve v tej, ktorú minulý mesiac predviedli v Londýne.

Slávnu britskú soft-rockovú kapelu, ktorej nový album od vydania bodoval na prvých priečkach rebríčkov už v 36 krajinách, budú na americkej časti turné v najbližších dňoch sprevádzať menej známi, no o to kvalitnejší interpreti. Texaskí indie rockeri Shearwater, talentovaný britský producent Jon Hopkins a vychádzajúca hviezda americkej urban indie scény - Santogold.

Zdroj: Coldplay.com, Nme.com

Súvisiaci interpreti: Coldplay