Ak neviete, čo budete robiť tento víkend, odporúčame vám odskočiť si do tichého a nádherného prostredia obce Zliechov. Už od piatku tam prebieha výnimočné podujatie – šiesty ročník festivalu Pustohlav. Je zaujímavý nielen tým, kde sa koná, ale aj účinkujúcimi. Dvaja z nich na festivaloch vystupujú veľmi sporadicky a pozvanie od organizátorov prijali predovšetkým kvôli netradičnosti, ktorou sa Pustohlav vyznačuje.

Ako nám prezradil Laco Dedik – jeden z ľudí, ktorí podujatie vymysleli – priniesť kúsok dobrej zábavy a hudby práve do tohto prostredia sa pred rokmi rozhodli kvôli tomu, že väčšina festivalov sa koncentruje na frekventovaných územiach. „Zliechov je posledná obec na konci doliny, kúsok od krásneho Košeckého podhradia,“ povedal nám.

Vďaka dobrým vzťahom sa organizátorom podarilo pritiahnuť na Pustohlav aj Richarda Müllera. Ten na festivaloch vystupuje naozaj iba sporadicky a jeho účinkovanie na tomto podujatí je o to vznácnejšie, že je druhým za posledné dva roky. „Boli sme na Richardovej skúške. Je plný optimizmu a veľmi sa teší. Navyše bude – na rozdiel od tohtoročnej Pohody – hrať svoj štandardný repertoár. A s úplne inými muzikantami. Nepôjde teda o reprízu toho, čo už ľudia pred pár týždňami videli v Trenčíne. Veľmi si vážime, že sa Richard rozhodol ku nám prísť,“ opisuje svoje dojmy Laco Dedik.

Druhým tiež nie veľmi festivaly vyhľadávajúcim účinkujúcim je takisto veľmi populárna česká skupina Wanastowi Vjecy. Kompletný sobotný program sa začína už popoludní a rozpis vystúpení vyzerá nasledovne:

14:00 Metropolis
14:45 Peoples
15:30 Cliché
16:15 Taktici
17:15 Ears
18:00 IMT Smile
19:15 Polemic
20:45 Richard Müller
22:20 Fermata
23:00 Wanastowi Vjecy
00:40 Horkýže Slíže
02:00 Hex
03:15 Psycho

Piatok sa bude niesť v znamení diskotéky žilinského Rádia Zet. Nedeľa zase patrí detskému programu „Elá hop!“.

Všetky podrobnosti o Pustohlave nájdete aj na stránke www.pustohlav.sk

Text: Peter Lehotský
Foto: Peter Lehotský, Juraj Cagáň, Igor Daniš, SonyBMG, archív

Súvisiaci interpreti: Cliché, Ears, Fermata, Hex, Horkýže Slíže, IMT Smile, Metropolis, Polemic, Richard Müller, Taktici, Wanastowi Vjecy