Štvrtý štúdiový album britskej kapely The Verve 'Forth', ktorým sa skupina po jedenástich rokoch vracia na scénu, je podľa aktuálnych vyjadrení členov kapely začiatkom novej éry. Nepôjde teda o jednorázový a krátkodobý návrat na scénu, ale o pokračovanie kariéry, ktorá bola v 90. rokoch na dlhé roky prerušená.

"Toto rozhodne je dlhodobá záležitosť; nie je to niečo, čo by sme opäť len tak pustili k vode," - povedal pre Billboard.com basgitarista Simon Jones. "Keď sa pozerám naspäť, myslím, že sme v skutočnosti nemuseli byť takí otupení, že sme si hneď povedali 'V poriadku, rozchádzame sa!'. Mali sme sa len upokojiť a na chvíľku si toho celého oddýchnuť."

"Ale zjavne v nás celý ten čas driemalo veľké chcenie vrátiť sa naspať, ináč by sa to nestalo. Len dúfam, že sa teraz nerozpadneme znova... lebo to by už bolo aj trochu trápne, nie?" - priznal bubeník kapely, ktorá bola po minuloročnom ohlásení comebacku vítaným headlinerom na mnohých britských festivaloch aj napriek tomu, že ich nový album vychádza až na budúci týždeň.

Okrem očakávaného albumu 'Forth', ktorý sa na trhu objaví v pondelok 25. augusta (no už teraz si ho môžete vypočuť v plnej kráse na Myspace.com/thevervetv), chystá dlhohrajúcu novinku aj frontman kapely Richard Ashcroft. Ten svoj album nahrať musí, lebo to vyplýva z nahrávacej zluvy, ktorú uzavrel, keď sa po rozpade The Verve vydal na sólovú dráhu. Podľa Simona to však v žiadnom prípade neovplyvní budúce plány kapely.

"Nemyslím si, že náš spoločný návrat znamená, že musíme vydať každý rok novú platňu. Spravíme to podľa seba a vo svojom vlastnom tempe. Ale je isté, že každý z nás v tom chce pokračovať. Znamená to pre nás veľmi veľa. Je to tak trochu šok, byť v tom kolotoči znovu, ale je to skutočne príjemný šok." - dodal 36-ročný bubeník, ktorý po rozpade The Verve v roku 1999 hral na basgitaru v kapele The Shining, nahrával s hudobníkmi ako Howie Day či Cathy Davey a dokonca si zahral aj v koncertnej zostave projektu Gorillaz.

Zdroj: Billboard.com, Myspace.com/thevervetv, wikipedia.org

Súvisiaci interpreti: The Verve