Legendárna britská alternatívna kapela The Cure vydá túto jeseň v poradí už svoj trinásty štúdiový album. Názov albumu, o ktorého vydaní sa hovorí už od leta 2007 je '4:13 Dream' a na trhu by sa mal konečne objaviť 14. októbra. Kapela pri ňom zvolila netradičný spôsob propagácie, keď za posledné štyri mesiace z neho vydala už štyri single.

Skladby 'The Only One', 'Freakshow', 'Sleep When I'm Dead' a 'The Perfect Boy' vyšli počas posledných štyroch mesiacov, vždy v 13. deň. V septembri to však nebude piaty singel, ale EP 'Hypnagogic States', na ktorom budú práve remixy doteraz vydaných singlov.

O nové verzie týchto skladieb sa postarali interpreti ako 30 Seconds To Mars, Jade Puget z AFI, Gerard Way z My Chemical Romance, Pete Wentz a Patrick Stump z Fall Out Boy a kapela 65 Days Of Static. Výťažok z predaja singla poputuje medzinárodnej organizácii Červený kríž.

The Cure nahrali na nový album skladby, ktoré pripomínajú ich slávne popovo ladené hity, ale i také, v ktorých viac dominuje ich surový gitarový zvuk. Podľa frontmana Roberta Smitha je teraz najväčším problémom, ako to dať dohromady: "Prešiel som s tým albumom toľkými revíziami, zrejme viacerými ako na všetkých predchádzajúcich albumoch dokopy."

Zdroj: Billboard.com, wikipedia.org